Are you streaming your life?

Lifestreaming is een trend die je niet kan tegenhouden. Ik zoek al langer een aangenamere en aantrekkelijke manier om mijn aanwezigheid of het Net weer te geven, dan met FriendFeed, want velen zullen het met mij eens zijn dat aggregeren niet hetzelfde is als lifestreaming.

Ik was daarom al zeer gecharmeerd door het Sweetcron initiatief van Yongfook. En nu heb ik dan ook mijn eigen lifestream op http://lifestream.nettooor.be/ ! Dipfico was me voor 😉 (zijn lifestream vind je hier) en met wat hulp van mijn excellente hostingprovider Webline was de klus eigenlijk snel geklaard.

Alvorens ik een aantal nuttige tips geef voor het opzetten van je eigen lifestream, misschien nog even dit. Alhoewel mijn lifestream live is, is hij nog verre van af. Dit is een eerste draft. De open source community, zoals bij WordPress, zal nog volgen met speciale themes en ikzelf dien nog heel wat te tweaken.

Laat me alvast weten wat je ervan vindt!

Het is raar, maar ik vind nog geen formele beschrijving van lifestreaming op Wikipedia en daarom verwijs ik graag naar de formulering van Danillo:

Wat is een Lifestream? Zoals de naam al zegt, is een ‘Lifestream’ een stroom van het leven. Mijn leven, om nog specifieker te zijn, mijn digitale leven. Je kunt in deze lijst zien wat ik in de online wereld beleef.

Installatietips:

 • Je kan de laatste Sweetcron versie hier downloaden
 • Installatietips kun je vinden op de Sweetcron wiki
 • Als je probleempjes hebt, zoek dan eerst even in het discussieforum van Sweetcron op hun Google group
 • Zorg dat je provider PHP5 en Mod-rewrite ondersteund
 • Kies een username met minimaal 4 karakters
 • Kijk ook even naar de interessante post van de lifestream blog met een review en resources roundup

Praktische tips voor een goede lifestream:

 • Er zijn reeds heel wat feeds ondersteund door Sweetcron en continue worden er toegevoegd. Let wat dat je vermijdt dat er te veel cross posting gebeurd waardoor je lifestream te veel dubbele streams bevat.
 • Als je delicious gebruikt en je hun blog posting service hebt geactiveerd, zet die dan af als je de delicious feed al hebt toegevoegd aan je lifestream
 • Hetzelfde geldt voor het gebruik van TwitterFeed. My LifestreamMijn blogposts en Blip.TV updates werden met twitterfeed getweet naar mijn Twitter account. Ook hier heb ik ervoor geopteerd om die eerder in mijn lifestream te steken en niet meer via twitter te posten

Wat heb ik voorlopig in mijn lifestream zitten?

 • Mijn blogs
 • Twitter
 • Flickr
 • Blip.TV
 • YouTube
 • Last.fm
 • Delicious
 • Digg.com

Meer tips volgen wellicht als ik er nog wat meer mee heb gespeeld.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Are you streaming your life?”

 1. leuk. Heb recent wat probleempjes met de Flickr foto's en de gedeelde Google reader berichten, maar hoop dat snel uit te klaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.