#Eskinbe helpt je meer te halen uit je tuin in 2014

Het lijkt wel of de tuin in onze hectische en drukke tijden voor rust zorgt. Ik hoor van meer en meer mensen, ook heel jonge, meer en meer hun toevlucht zoeken naar de tuin. Niet enkel om te ontspannen in de zon, maar vooral om erin te werken en zo even afgeleid te worden van de stress en de drukte van het dagelijkse leven.

Een onderzoek van Thalia in oktober 2013 dat meer en mensen een tuintje willen om te relaxen met vrienden en familie, maar ook om te tuinieren. Tuinieren voor een gezonde gazon, maar ook tuinieren met een moes- en dikwijls zelf siertuin met planten en bloemen. De trend van automatisatie (denk maar aan mijn testen van de Robomow) spelen hier zeker ook in mee.

Hoe dikwijls hoor je niet zeggen dat de groenten uit grote warenhuizen hun smaak verloren zijn. Biologisch neemt toe omdat men de chemische en biologische behandeling van groenten en fruit niet echt vertrouwd en dat dit tot steeds minder smaak leidt?

Bedrijven als EskiN spelen handig op deze trend in.

“ESKiN is een nieuw bedrijf dat ecologisch tuinieren ondersteunt door 100% natuurlijke producten te verdelen, die zowel de bodem als de plant respecteren.
Wij willen allen gezonde, lekkere groenten en fruit met smaak en een tuin met een mooi gazon, sterke planten en schitterende bloemen”

In november vorig jaar viel mijn oog op een tweet

Ik stelde me graag voor als tester een week later kregen we het verlossende nieuws.

Ondertussen zijn ze reeds persoonlijk thuis geweest om adviezen te geven en de aanpak van EskiN toe te lichten. EskiN staat dan ook voor Ecologisch, Simpel en Natuurlijk (Keep It Natural). Gisteren lag dan, tijdig voor het nakende tuinseizoen, de produkten van EskiN in de bus (bij wijze van spreken).

ES-Mix M, uit te strooien in het voorjaar op het zaadbed, een meststof in de vorm van pellets om de grond natuurlijk te verrijken.
SoilLife tabletten om de biodiversiteit van de grond te activeren.
Micromix tabletten om de wortels te versterken.
En tenslotte, AxSil, bladmeststof om de fotosynthese van planten en groenten te verbeteren.

Achterdochtig? Kwakzalverij? Misschien, maar wij zullen het eerlijk uittesten. De helft van de moestuin wordt behandeld en we rapporteren over de resultaten.

Ook geïnteresseerd? Contacteer EskiN of bezoek hun handige webshop. Succes.

Please follow and like us:

One thought on “#Eskinbe helpt je meer te halen uit je tuin in 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.