Finetuning your #archos101 Android tablet

Ik heb mijn Archos 10.1 nu iets meer dan een maand en na de beschrijving van mijn verwachtingen, een review en een overzicht van mijn apps, wordt het tijd om wat aan finetuning te doen.

Hierbij alvast de huidige home screen van mijn tablet. Ik heb iets gedaan aan de performantie, de stabiliteit en iets aan de looks.

Persoonlijk heb ik de application launcher en home screen layout van Zeam gekozen. Zeam heeft een taskbar aan de zijkant (of onderzijde), die ik heel handig vindt en het laat je toe heel wat zaken te tweeken. De apps starten sneller op en ik vind het systeem stabieler.

Download en installeer zeker ook Adobe 10.1 voor flashondersteuning.

Ik ben ook van browser geswitched en gebruik nu de Dolphin Browser HD. Hij start sneller op dan de standaard Android browser, gebruikt tabs en heeft een makkelijke manier om zijn bookmarks te beheren. Ik heb bovendien de Dolphin Blue theme geactiveerd.

Op de homescreen vind je clockr, system info (1$), switchpro (1$) en fancy widget terug. Zie mijn appsbrain apps overzicht voor de verwijzingen naar alle juiste links en benamingen.

Ik heb ondertussen ook een 16Gb MicroSD kaartje toegevoegd (de 32Gb was nog veel te duur) en dan is een app (App 2 SD) om je Archos te ontlasten niet onbelangrijk en een applicatie die je apps backupped naar je SD card.

Ik ben ook van keyboard gewisseld en wel naar Swiftkey (4$). Het ondersteunt Azerty en is gewoon gebruiksvriendelijker.

Belangrijk om te vermelden is ook dat het heel moeilijk is om een wallpaper correct te sizen en dat je daarvoor best de app Cropwallpaper gebruikt.

Voor de rest kan je een overzicht van al mijn apps op de blog of op Appsbrain terug vinden. Vermelden wil ik zeker: Seesmic voor multiuser twitteren, Evernote (de beste nota handler), feedR (beste feedreader met Google feedreader integratie), Big App Show (voor elke dag een nieuwe app van AC), de Linkedin app (niet in de market) en Footmob 6.0 (voor al wie van live voetbal houdt).

Op welke apps wacht ik nog of zoek ik nog naar?

Een goed kookapp met recepten en bijvoorkeur gelinkt aan een aankooplijstje en een online keukenbeheer database (in het Nederlands?).

Een Yelo app, de TV app van Telenet, want nu programmeer ik mijn digicorder nog steeds via de browser en dit is minder handig.

Een goede app om te printen vanuit Android. Ze mag betalend zijn, maar ik wil niet via het internet of via een PC gaan, want dit neemt te veel tijd in beslag.

Laat me weten welke apps jouw voorkeur genieten.

Please follow and like us:

5 thoughts on “Finetuning your #archos101 Android tablet”

  1. Voor tv kijken heb ik een slingbox, de slingplayer staat er niet tussen maar dat heb ik dan toch gevonden op het net door slingplayer apk in te typen en dan zo'n link gevonden om te installeren :).

    1. heb geen slingbox, maar heb er wel al staan naar kijken. Principe lijkt me leuk, maar is er al voldoende aanbod in België of is alles van de US?

  2. Een slingbox is een toestel die ik op de HD digicorder heb aangesloten, dan installer ik de software op de pc en op de iphone heb ik een app gesinstalleerd en op de archos 101 heb ik moeten zoeken via google.

    Al mijn zenders die ik thuis op de digicorder kan bekijken die kan ik overal kijken waar ik wil zolang ik maar een goeie internetverbinding heb (buitenland is wel niet aangeraden wegens veel te duur).
    Ik kan dus naar prime sport en film kijken en alle andere zenders en alsook opnemen, terugspoelen, pauzeren en ga zo maar door.
    De kwaliteit is wel geene HD maar is vooral via wifi meer dan genoeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.