Is blogging ten dode opgeschreven?

Er is een debat ontstaan op Read/WriteWeb over het thema of de recente trend naar social networks (zoals Facebook, MySpace en anderen) en van de hype in miniblogging services (zoals Jaiku, Twitter of Pownce) niet de dood zal betekenen van blogging zelf.

Richard zet een heel betoog op om deze stelling te ontkrachten door in te spelen op de redenen waarom mensen bloggen, het sociale aspect bloggen te benadrukken en het belang van de comments.

Wat de miniblogging tools betreft, daar is het nog duidelijker dat de ruimte om te schrijven, foto’s of videos te embedden of grafische accenten te ztten, nog beperkter zijn en dus niet de bedoeling hebben om het bloggen in de verdrukking te brengen.

Ik denk dat Twitter of Pownce juist toe laten om bepaalde onderwerpen kort en krachtig onder de aandacht te brengen, zonder dat je er een boek over wil schrijven of een hele kolom (of een blogpost for that matter).

Dit gezegd zijnde is het wel één van de voordelen van Pownce dat je niet beperkt blijft tot 140 karakters en dat je op een feed komt replyen (zoals comments). Je kan wel stellen dat dit laatste ook bij Twitter kan, maar daar blijven de antwoorden niet gebundeld.
Bij Twitter daarentegen kan je doorklikken naar het profiel van je twittervriend en ontdek je zo dikwijls nog nieuwe leuke blogs. Bij Pownce heb ik deze feature nog niet kunnen ontdekken.

Wie van mjin Pownce vrienden heeft één of meerdere blogs. Laat ze me ontdekken!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.