N93i firmware upgrade

Ik heb sinds half juni van dit jaar een Nokia N93i, een juweeltje uit de Nseries.

Ik was wel even verrast toen in augustus al werd aangekondigd dat er een nieuwe firmware beschikbaar was. Bij Nokia geeft de Device Software Update je alle info die je nodig hebt. Het is alles goed gedocumenteerd. Neem een backup van je data (voor alle zekerheid), download de installer software en start de firmware update. Ik ben uiteraard onmiddellijk aan de slag gegaan, even vergetende dat ik enkele dagen later op verlof zou vertrekken. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb toen aardig gezweet. Men benadrukt wel heel hard om je seriële connectie tijdens je upgrade NIET te lossen en ik kreeg mijn toestel na een verplicht boot niet terug geconnecteerd om de upgrade af te ronden. Na wat paniek heb ik mijn toestel toch gedeconnecteerd en na enkele keren terug kunnen heropstarten. Ik heb die bewuste upgrade wat uitgesteld tot een minder risicovol moment 😉

En die was vorige week, want toen werd er weer een nieuwe firmware (v30.0.013) aangekondigd.

This software version includes Nokia Maps 1.0 (edition 1.2). This release also offers faster opening of downloaded video files, MP4 editing improvements, better 2nd camera image quality and support for BH-902 and BH-903 Bluetooth stereo headsets. A new Nseries theme is also included.

Ik had het booten nu beter onder knie, heb er mijn tijd voor genomen en uiteindelijk lukte het allemaal wel.

De Nokia Maps (waarom Widsetsstart mijn Google maps niet meer op?) is indrukwekkend, maar ook Gizmo (VoIP) is nu ondersteund. Verder is Windows Live (met hotmail, Live messenger en MSNSpaces), maar ook Widsets, waarmee je  Jaiku, Twitter, Flickr en andere agents kan installeren?

Nog andere nuttige applicaties die ik gebruik op de Symbian60 OS van Nokia?
– een degelijk videocenter met de mogelijkheid om YouTube filmpjes te zien
– je kan de nieuwe Share Online3.0 van Nokia gebruiken, maar ik blijf voorlopig ShoZu trouw
– ik gebruik ook Gmail op de N93i
F-secure (v3.20) om mijn emailverkeer te beschermen. Het heeft Virus bescherming en Firewall protectie (yeps op een Smartphone). Voorkomen is beter dan genezen 😉

Ga even bij de mannen van Symbianfrance voor wat screenshots.

Wat ik nog mis? Microsoft Exchange support voor de N93i. Het bestaat al voor de zogezegde business modellen, maar nog niet voor de entertainment modellen. Of heb jij een goede tip?

Please follow and like us:

One thought on “N93i firmware upgrade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.