Op stap in Oostende – part 3 – het verslag

Oostende Ons weekend Oostende zit erop en we hebben ervan genoten. Maar de dienst-tourisme van Oostende vroeg ons ook even een kort verslagje te maken van het weekend en dat doen we graag. We zouden de nieuw gelanceerde Citypass of Stadspas even uittesten en we geven dan ook graag onze indrukken weer.

Maar alles op een rij; we overnachten in hotel Mondo, bezochten Oostende en testen daarbij de Citypass. Dus alles op een rijtje.

Hotel Mondo
mondo In 2008 werd het het hotel Lido 2000 overgenomen en omgedoopd tot hotel Mondo. Er werd een volledige restauratie doorgevoerd en op woensdag 24 juni heeft de officiële opening plaats. ImkeDielen (die samen met @polledemaagt ook in Oostende verbleef – voor dezelfde actie) heeft enkele geslaagde beelden en een kort filmpje van het hotel, maar ik kan je meegeven dat de kamers bijzonder mooi en ruim zijn, het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Het ontbijt was zeer gevarieerd en werd gesmaakt. Een fitness en sauna zijn in aanbouw en daar kan men wellicht al zeer snel van genieten. De trage en kleine lift moet je erbij nemen en de grote schare Britse touristen ontloop je ook in hotel Mondo niet. Kortom, een aanrader!

Oostende
Het volledige (geupdate) programma kon je er reeds op nalezen en ondertussen heb ik ook al enkele sfeerbeelden online gezet. Onze hele avontuur kon op Twitter gevolgd worden via #citypass.
Het was een zeer geladen programma en wellicht ook één van de redenen dat we allen heel goed hebben geslapen in Hotel Mondo, maar er is dan ook wat te zien in Oostende en we wilden toch de meest kindvriendelijke attracties bezocht hebben.
Het Noordzeeaquarium is een klein, maar zeer gezellig. Leuk voor de kids, omdat het zo kort is (en niet gaat vervelen) en dicht bij de zee en de havengeul gelegen is.
De Amandine of Ijslandse vissersboot heeft de gasten bijzonder geïnteresseerd en geboeid. Je bepaalt de snelheid van je bezoek zelf.
De Mercator sprak het meest tot de verbeelding van de jongens en dat die nog echt kon varen maakte wel indruk 😉
De Atlantikwal in het domein Raversijde was voor ons de grote onbekende, maar wel de meest aangename verrassing. De sfeer, de natuur en zeer professionele (mobiele) gids maakte dit bezoek tot het meest memorabele van het weekend.
Het Fort Napoleon werd vooral door de jongsten gesmaakt. Zij hadden een bijzonder leuke (mobiele) gids en bleven door het bijhorende aparte verhaal steeds geboeid.
We sloten het weekend af met de Earth Explorer en omdat er haast geen volk was konden we er heel snel doorheen fietsen en hadden we alle attracties bijna voor ons alleen 😉 Wetenschap blijft de mannen boeien.

De Citypass
De citypass heeft voor ons twee belangrijke voordelen;
– in het hoogseizoen kan je er sneller mee de attracties bezoeken, omdat er aparate loketten zullen geopend zijn voor de Citypass bezitters of reservaties.

– het belangrijkste voordeel – zeker voor families, zoals die van ons – is echter het financiële. Laat ons de som op de rekening maken op basis van een Citypass XL en onze weekend planning. De citypass XL (voor 48u) zou ons gezin 81€ gekost hebben (2VW + 12j + 10j + 8j), terwijl de attracties ons zonder pas 147,5€ zouden gekost hebben (of een besparing van 45%). Zelf een gewone Citypass zou een belangrijk voordeel hebben opgeleverd, mn 83€ kosten voor de attracties tegenover een kost van 41€ voor de pas (of een beparing van meer dan 50%).

Kortom, een geslaagde actie van de Stad Oostende en een gesmaakte uitstap voor het gezin. Bedankt Oostende, bedankt Talking Heads.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Op stap in Oostende – part 3 – het verslag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.