Op zoek naar een Twitter client voor Nokia S60

Stel je hebt een Nokia met Symbian S60 als OS en je bent op zoek naar een mobile client. Vroeger had je hier niet zo veel keuzes, maar dat is ondertussen wel veranderd. Ik probeer alvast een aantal op een rij te zetten en mijn keuze te motiveren.

m.twitter.com
Fring
Twibble
Gravity
Twin

Twibble

TwinGravity

De mobile twitter pagina spreekt redelijk voor zich en is eigenlijk een gestripte versie van de gewone twitter webpagina (en dus niet echt een client). Niet zo gebruiksvriendelijk. Replies, DM en zelf het gewone intikken van tweets is niet zo eenvoudig en enkel een oplossing als de rest niet werkt 😉

Fring heb ik het verleden al eens uitgetest en toen was ik niet overtuigd. Nu was de nieuwe Fring versie met nieuwe Twitter2.0 versie aangekondigd en dus tijd voor een nieuwe test. Het knappe van Fring blijft zijn leuke interface en de mogelijkheden om tal van netwerken te integreren, zoals Skype, MSN, SIP, Gtalk, ICQ, Yahoo, AIM, Last.fm, Facebook, Twitter, Gmail notifier, Orkut, …  Het blijft gewoon indrukwekkend om te op te lijsten, maar daar zit dan wellicht ook de catch. Ik slaag er namelijk nog steeds niet in (zelf met een beperkt aantal services aktief) de applicatie – op een betrouwbare manier – aan het werken te krijgen. De applicatie blijft zwaar (lees traag) (CPU en geheugen), is een echte drain voor de batterijen en is voor mij nog te buggy. Misschien ligt het aan mijn Nokia, een N93i, maar de Twitter2.0 client reboot constant en blijft niet gebruiksvriendelijk. Het is een echte waterval aan tweet en met een groot aantal followers niet bij te houden.

Twibble is de client die ik de laatste jaren heb gebruikt. Misschien niet echt moeder mooiste, maar het deed zijn werk. Als je de key shortcuts van buiten kende was het wel makkelijk te bedienen. Als je een gratis twitter client wilt voor de S60, zonder veel franjes en voor de bediening van één twitter account is dit zeker een aanrader.

Twin is een andere ‘eenvoudige’ Twitter client en lijkt op een mooiere voorstelling van de webclient. Replyen en DM’en is niet evident en persoonlijk gaat mijn voorkeur dan uit naar Twibble.

Gravity tenslotte is de enige betalende Twitter client (je kan hem wel 10 dagen gratis testen). Zijn kostprijs bedraagt 7,80€ (in aankoop). Een koopje voor wat het te bieden heeft:

– Je kunt bijzonder makkelijk en intuïtief tweeten, replyen, DM’en, followen en zelf un-frienden
– Geïntegreerde twitter searchGravity
– Makkelijk en snel switchen tussen je timeline, de replies, messages en friends
– Je kan meerder Twitter accounts opzetten en volgen
– De client toont je laatst gemaaakte foto’s, die je makkelijk kan selecteren en naar Twitpic versturen
– Urls kunnen worden aangeklikt en geopend
– Themes zijn ondersteund

Je merkt al wel dat ik onder de indruk ben van Gravity. Ook al is het de enige client die om een bijdrage vraagt, toch is de kostprijs te verwaarlozen als je ziet wat je ervoor in de plaats krijgt. Zoals Symbian-Guru het in zijn review al aangeeft “Gravity Pulls You Into Twitter On Your S60 Smartphone”.

Update1: de prijs is zonder BTW, zoals @Jeroentbt terecht opmerkt.

Update2: Twitter is in elk geval enthousiast.

@nattegazet @dubtje @jeroentbt

Please follow and like us:

8 thoughts on “Op zoek naar een Twitter client voor Nokia S60”

  1. Couldn't agree more!…

    On a sidenote: Heb je Skype al getest via Fring… Er blijkt voor Symbian niet echt een app te zijn waarmee je deftig kan Skypen… Enkel een beta-versie die je via Skype zelf kan downloaden maar waar m'n N85 niet echt tussenstaat als supported model…

    Any hints on that one?

    1. nope. Weet dat Skype zou moeten werken met Fring, maar ik heb het zelf niet getest, ook al werd de presence van mijn Skype vrienden getoond. Voor screenshots kan je op Flickr terecht, ervaring heb ik niet.

  2. Voor mij is Gravity ideaal. Ik ben nog niets anders tegen gekomen wat zo goed werkt als deze applicatie. Wel jammer dat de applicatie niet gratis is. Maar voor een Euro of 8 heb je wel een perfecte client.

    1. niet alles kan gratis zijn 😉 en voor een kleine bijdrage heb je met Gravity wel een leuke twitter client dat verschillende accounts ondersteunt en een twitpic integratie heeft. Leuk (van @mobileways)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.