Performance boost voor je #Archos101

De Archos 10.1 heeft een processor van 1Ghz, maar na de laatste Android upgrade naar 2.2.1 en de bijhorende firmware update leek de CPU clock snelheid standaard op 800Mhz (maximaal te staan). Niet dat dit voelbare performantie nadelen opleverde, maar ik had een CPU van 1Ghz en dus kon het beter Knipogende emoticon

Al snel vond ik de mogelijkheid de kloksnelheid aan te passen met de app “CPU Tuner” (gratis) of “SetCPU”. Beide vereisen dat je toestel geroot is of tijdelijk geroot is. Ik heb hiervoor Z4 gebruikt. Let wel, ik heb Z4 niet meer in de market kunnen terugvinden maar wel hier.

Het voordeel van CPU Tuner is dat je ook je batterijverbruik kan optimaliseren als de tablet in sleep of lock mode is. Ik heb alvast het gevoel dat mijn tablet nu niet alleen sneller is , maar ook nog langer meegaat qua batterij.

De Quadrat score toont aan dat de Archos10.1 nu wel heel hoog scoort qua performantie en qua batterij verbruik doe ik nu ongeveer 4 dagen zonder opladen.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Performance boost voor je #Archos101”

  1. Je kan verscheidene soorten zaken instellen en noem maar op? Welke moet je dan instellen en op wat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.