Podsafe music

Châteaubrys stelt zich de vraag:

Is het slechts mijn indruk dat ‘podsafe music’ gratis voor niets is omdat niemand er ook maar één cent voor wil betalen?

Ik denk dat veel platenmaatschappijen al jaren heel wat artiesten misbruiken en als een citroen uitpersen. Voor de hel groten is er uiteraard geen probleem, maar de kleineren? Hoe gaan zijn leven van hun CD en MP3 inkomsten?

Die ontevredenheid is de voedingsbodem geweest voor Podshow en podsafe music (van Adam Curry). Ondertussen zijn er veel soortgelijke initiatieven en als je door de lijst van artiesten scrolt zul je niet alleen onbekende artiesten tegenkomen of song die onverkoopbaar zouden zijn geweest, maar vooral talentvolle muziekanten, die dit als een revolutie zien tegen de grote platenmaatschappijen.

Wat dacht je Nick Cave, Deep Purple, An Wilson, James Brown en Gary Moore? Maar er komen regelmatig pareltjes boven water, die je nooit op de commerciële radio hoort. Luister maar eens naar Uncle Seth of Brother Love. Veel van deze artiesten zetten hun muziek ook op iTunes of Amazon (in mp3), maar je kan hun songs ook gratis downloaden. Maf? Niet echt. Je ontdekt ze gratis en betaalt voor hun full cd, voor een betere kwaliteit of uit respect voor de artiest.

Er zijn heel wat podcasts waar je dit soort van artiesten kan ontdekken en geloof me; ik luister al lang geen radio meer 😉

Thanks AC

Please follow and like us:

3 thoughts on “Podsafe music”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.