Telefoon gevonden!

Na in oktober van vorig jaar mijn verwachtingen voor een VoIP phone te hebben kenbaar gemaakt op deze blog, heb ik enkele weken geleden de knoop doorgehakt.

Het is – met het huidige aanbod – te ambitieus om te denken dat je SIP, MSN, Skype en traditionele telefonie ondersteuning kunt terugvinden in één toestel.

Ik heb dan ook gekozen voor de Philips VoIP8411B/01. Het is een draadloze DECT telefoon die zowel Skype als uw analoge telefoonlijn kan gebruiken.

Zoals je kan uit het beeld kan zien, bestaat het toestel uit een zender en een ontvanger/telefoon. Ik heb de zender, die de telefoon en netwerkaansluiting krijgt, op een centrale plaats in het huis gezet en kan nu overal waar ik het wens de DECT telefoon zetten (je kan tot 4 handsets aansluiten). 

De sterke kanten?
– bellen via internet en vaste lijn op één toestel My status
– bellen via internet zonder dat één van je PC’s dient aan te staan (zoals Skype zelf aangeeft "Skype zonder mijn computer")
– de installatie ging bijzonder vlot en makkelijk
– mooi design toestel met mooi gekleurd en overzichtelijk scherm (128 x 128 pixel)

De minder sterke kanten?
– persoonlijk vind ik dat de beltoon (polyfoon) te stil is (hij staat bij mij op het luidste en wordt soms in een huis met drie kinderen nauwelijks gehoord)
– het instellen van de contacten (telefoonnummers) gebeurt via je Skype online en is dus niet super gebruiksvriendelijk
– ik kan de doorschakel toets niet gebruiken naar een ander analoog toestel dat op dezelfde centrale hangt (alleen voor dezelfde handsets op dezelfde DECT ontvanger)

Al bij al ben ik zeer tevreden over het toestel. Het doet wat het moet doen en zal zeker meer van pas als mijn broetje in de zomer naar London verhuisd. Call me 😉

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.