Waarom Muse schitterde in Antwerpen

Ik ben reeds een aantal jaar fan van de Britse band Muse. Hun doordringende muziekstijl, bombastisch en gotisch, hun symfonische Queen invloeden en sterke teksten, maken van hen één van de meest populaire en toonaangevende bands van het moment.

Gisteren ben ik dan eindelijk naar één van hun concerten kunnen gaan, mn The Resistance Tour in het Antwerpse Sportpaleis (en niet Sportspaleis, zoals op hun tour shirts staat ;).

Ik heb al heel wat concerten gezien met mijn illustere 46 lentes, maar deze stak er toch wel sterk bovenuit. Muse heeft een sterk staaltje uitgehaald met haar Resistance Tour, want alles klopte. Het was geweten dat de drie Britten een sterk repertoire hebben en begenadigde muzikanten zijn, maar hun show was af! De muziek stond niet te luid en was dus wonderwel voor iedereen genietbaar (te luide muziek schrikt sommige bezoekers af en is voor niets nodig). De klank- en geluidskwaliteit was zonder gelijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms moeilijk had te geloven dat dit live gezongen en gespeeld was. Echt knap. Het podium was voorzien van drie grote balken, bewegend en opgesplitst in twee. Op het onderste gedeelte stonden de drie bandleden. Elke wand van de balk was een indrukwekkend scherm, waarmee de rits aan beelden, kleuren en computeranimaties voor iedereen in het Sportpaleis goed zichtbaar was.

Ik zag er continue GSM’s opflitsen of branden en er zullen dan ook heel wat beelden op het net te vinden zijn, maar ik wil jullie alvast niet het begin onthouden (met het nummer Uprising) vanuit drie invalshoeken opgenomen:

Voor meer beelden verwijs ik graag naar de kanalen van Margot994 en Myciello op YouTube. Maar de komende dagen zullen er nog tal van foto’s en filmpjes verschijnen en kunnen we nog wel een tijdje nagenieten.

Tenslotte nog dit … het inzetten van Once Upon a time in the West van Ennio Morricone en de overgang naar Knights of Cydonia was pure magie en een kiekevel moment. Ik heb alvast kwalitatief sterke beelden gevonden van een ietwat oudere BBC Radio 1 opname die hiervan getuigd.

Leuk dat er zoveel tweeps aanwezig waren, zoals @PiRho_be, @rogieraarts, @miljar, @kristofG, @eveliendb, @bramus, @netsensei, @timmersthomas, @dirkdigler, @yveskallaert, @frederiekpascal, @suiadan, @pjadriaensens, @sietoebie, @byeline en zo kunnen we nog wel even doorgaan 😉

Update:
Zie ook even in de comments naar prachtige filmpjes van @frederiekpascal in HD op zijn facebook. Super!

Please follow and like us:

15 thoughts on “Waarom Muse schitterde in Antwerpen”

 1. jeeij, een positief verslagje! (in tegenstelling tot dso, zeg, puh :D).
  Ik vond het zelf gisteren ook ge-wel-dig. 't Zal nog wel eventjes nazinderen denk ik 🙂
  Nog deftig beeldmateriaal ook! Thx!

  1. bedankt 😉 Laat me weten als je nog leuke foto's of filmpjes online ziet, dan link ik ernaar!
   En ik merk juist dat ik niet bij de aanwezige tweeps heb vermeld! Met deze rechtgezet 😉

 2. De pers? Ik heb alleen minder positieve afsluiter gevonden bij Sasha Van der Speeten, die als freelancer voor DSO werkt. Was er nog kritiek?
  Maar je hebt uiteraard gelijk. Het is niet belangrijk wat ze schrijven, maar wat wij ervan vonden 😉

 3. Dat concert zag er geweldig uit! Het moet echt heerlijk zijn om de planken te kunnen oplopen als er honderden mensen zijn voor jou en je muziek. Blijf je passie delen met je fans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.