Waarom zou ik Location Services gebruiken?

Foursquare Het zal heel wat Twitter en Facebook gebruikers wellicht al zijn opgevallen. Meer en meer mensen delen mee waar ze zich bevinden.

Je kon dit al geruime tijd met Google Lattitude, maar dan konden alleen je Google vrienden dit ook echt zien (op Google maps). Met de opkomst van Foursquare, Gowalla en Brightkite (om de bekendste te noemen), kan nu iedereen, op de meest gangbare sociale netwerken, meegenieten 😉

Maar wat zijn deze location services en waarom zou iemand in Gods naam hier aan meedoen of hier in geïnteresseerd zijn?

Misschien kan ik wat verduidelijken met een kort filmpje:

 

Ik maak nu even abstractie van het merk. De service is via je pda of smartphone (er bestaan iPhone en Android apps) bereikbaar. Je zoekt naar interessante locaties in je buurt, laat je vrienden weten waar je bent of wat je doet, maar je laat ook tips en to-do’s achter voor wie na je deze bestemming wenst te bezoeken.

Wat voor de ene controle is en een volledig verlies van privacy, is voor de andere dan weer de ultieme tool om je bedrijf, favoriete café, restaurant of stek te promoten of te sharen.

Ik ben de gelukkige bezitter van een Android phone (Nexus One) en ik gebruik het niet om leuke locaties in mijn buurt op te zoeken (ik gebruik hiervoor de Google service “Places Directory”), maar het is mogelijk. Je ziet bovendien wie van je vrienden dezelfde zaak frequenteert.

Misschien nog even dit meegeven aan mogelijke geïnteresseerde gebruikers:

– je kan snel inchecken en enkel je locatie meedelen op de vooraf ingestelde services, zoals twitter en facebook, maar je kan ook manueel inchecken en een bijkomende commentaar geven of beslissen dit niet te delen.

– bij sommige services (zoals Gowalla) kan je enkel inchecken als je echt ter plekke bent. Wat dan ook betekent dat je met andere services wel wat kan frauderen, alhoewel me het voordeel hiervan ontgaat.

– in heel wat steden zijn er nog maar bitter weinig bestemmingen bekend en je dient dan ook – in het begin – heel wat locaties zelf te creëren.

– de locatie services hebben ook een speleffect toegevoegd en laten je toe om badges of pins te verwerven of Major te worden van een etablissement. Dit kan mij persoonlijk iets minder boeien.

Ik ga hier geen services of merk promoten, maar gebruik persoonlijk Foursquare aktief (maar ben ook lid van Gowalla). Je gaat wellicht best even na welke service in jou buurt het meeste bestemmingen kent en vooral waar je vrienden gebruik van maken.

Welke service gebruik jij?

Of wat denk je van dit soort van services? Storen ze je?

Laat me weten wat je ervan denkt!

Please follow and like us:

One thought on “Waarom zou ik Location Services gebruiken?”

  1. Nouja, mocht er een moord in de buurt gepleegd zijn, dan kan je iig precies aantonen dat jij net 100m verderop een zak frites aan het consumeren was 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.