Wat doe jij als eerste als je je PC of Mac opstart?

Heb jij een vaste routine als je je PC hebt opgestart? Het is me opgevallen dat ik die in elk geval wel heb 🙂

Het leek me dan ook leuk om die routine op een rij te zetten en aan anderen te vragen of dit bekend klinkt en hoe jullie het dan wel doen?

Hier gaan we:

– Met mijn PC start automatisch Google Talk, Live Messenger, Skype en Gizmo op. Ik zie dus onmiddelijk mijn recenste Gmail berichten rechts onderaan kort verschijnen en weet al ongeveer wat me straks te wachten zal staan als ik mijn mails check. Geen gemiste oproepen op Gizmo of Skype? Wie is online op Live Messenger? Geen messenger berichten?

– Ik start Twhirl, Outlook en Firefox op.  Omdat Firefox met 8 tabbladen opent en Outlook met Xobni opstart neemt dit wat tijd in beslag.

– Ik steek ondertussen mijn iPod in zijn dockingstation. iTunes start op en haalt de laatste podcasts binnen.

– Twhirl start als eerste op en ik check mijn replies en direct messages op Twitter. Berichten worden onmiddellijk gereplied.

– Vervolgens fiets ik door mijn (Telenet & Gmail) emails in Outlook. Als ik blog comments heb (op Disqus) approve ik die als eerste en reply dan onmiddellijk. De mails worden geklasseerd in dringend en niet-dringend, zodat mijn inbox terug leeg is (of toch beperkt tot 1 pagina).

– Vandaar ga ik naar Firefox en check het nieuwoverzicht en berichten op Facebook.

– Omdat ik meestal juist van het werk gekomen be, gooi ik nu pas een blik op mijn business mails (in OWA).

– ik start Google reader en kijk alleen naar mijn meeste favoriete blogfeeds. Grote feedactivity of Twitter, Friendfeed, RWW, Web Worker Daily, Xbox360 fanboy, ReaderBurner popular, Twitturly, Last100 of Mashable, laat ik even wachten.

– Ondertussen is mijn iTunes up to date en copieer ik mijn favoriete mp3 podcasts naar mijn iPod, zodat hij klaar is voor de files van morgen. Ironisch genoeg copieer ik alles naar een folder genaamd ‘Autoradio’ 😉 want ik luister geen radio meer in de wagen. Synchroniseren en klaar. Ik laat hem nog even zitten voor als er later op de avond nog iets zou binnenkomen.

Het is nu 20.30u. Ik ben nu een half uurtje bezig en eet nu een hapje of breng de kids naar bed.

Later kom ik terug om nog wat feeds te lezen (en te saven op Delicious) en eventueel te bloggen (als er me iets leuk is opgevallen). Ik lees de minder dringende emails en bezoek de minder dringende sociale netwerken, zoals Plaxo, LinkedIn, FlickrLast.fm, Blip.TV, Seesmic, …

Om 22u stop ik en doorloop de dag van morgen, kijk ik het nieuwe en luister ik naar de feeds van het huis 😉

Na het laatavondsnieuws (op één) kijk in nog 5 minuten naar Twitter, mails en Facebook en off to bed.

Sounds familiar? Of doe jij het helemaal random? Laat het me weten! Ik wil altijd mijn routine aanpassen voor een efficiëntere aanpak!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.