4e Circle of Media

Microsoft organiseerde deze week de vierde Circle of Media. Een post van Maarten trok mijn aandacht op het event en via Miel kon ik nog een zitje bemachtigen.

Er waren een twintigtal aanwezig uit de gaming, media en 04102007396blogging sfeer. Maarten probeerde het geheel te streamen over Ustream, maar slaagde daar maar half in 😉 In elk geval verwijs ik je graag naar de site van Maarten voor wat meer beeldinformatie.

Op de agenda stonden:

  • Keynote Steve Ballmer, CEO, Microsoft Corp. + Demo Microsoft Surface (Live streaming from Switzerland)
  • Windows Live
  • Windows Home Server
  • Halo 3 + Xbox
  • Online Gaming & Advertising
  • Windows Mobile 6 – Windows Live Mobile

De uitzending van de keynote van Ballmer ging alvast de mist in door technische problemen, maar daarvan komt later nog een online exemplaar (heeft men ons beloofd).

Windows Live wordt op 7 november uit zijn beta status gehaald en Wave2 wordt gelanceerd. Windows Live bestaat uit Hotmail, Messenger en Spaces. Het geheel lijkt bijzonder goed geïntegreerd, maar veel nieuws was er niet echt te speuren.
Ik gebruik zelf reeds enige tijd Live Messenger versie 2008 (build 8.5) en ben daar tevreden van. Pogingen om IMs samen te brengen, zoals die van AirTalkr, hebben mij nog niet overtuigd.
Hotmail begint wat meer op Outlook te lijken, maar hier blijf ik voorlopig Gmail trouw.
Live Spaces is niet mijn ding. Ik heb zelf een Live space, maar dan vooral om alles wat te testen. Als blogger voldoet het echt niet en het biedt maar beperkte flexibiliteit in de opbouw. Is het dan meer voor kids? Wellicht wel, alhoewel mijn gasten elk een Live Space hebben, vertoeven ze meer op hun MySpace.
Live Space maakt nog steeds gebruik van de Windows Live ID, maar maar laat je nu ook toe om events aan te maken en naar je vrienden te versturen. Ook de photogallery is verbeterd, ook al is het allemaal niet wereldschokkend.
Ik kan nog meegeven dat ook Foldershare (500Mb om te beginnen) onder Windows Live beschikbaar is en dat begin volgende jaar ook SkyDive (?) zal volgen.

Het volgende agendapunt was de Windows Home Server. Makkelijk intuïtieve bediening en installatie. Ideaal als centrale repository en als backup service. Je kan het ook combineren met de Media Center en het recent overgenomen Webguide als service aanspreken om TV opnames online te plannen. Als iemand weet of er ook Belgische kanalen kunnen geprogrammeerd worden, die mogen dat altijd iets laten weten.

De Xbox doet het blijkbaar goed. Halo3 is juist met veel succes gelanceerd (en kon ter plekke getest worden) en Xbox zal tegen het einde van dit jaar 300 spelen beschikbaar hebben. Ook PGR4 (nu met motors) is aangekondigd voor 12 oktober, maar de kids kijken vooral uit naar Blue Dragon. Ze hebben de demo al dol gespeeld. Het heeft iets Pokemon-achtig en hen duidelijk in de greep.
Windows Live haalt 80% van haar inkomsten uit advertising en dat kun je ook uit de games hoe langer hoe minder vermijden. Zolang het je niet uit je spelconcentratie haalt, stoort het me niet.

Tenslotte stond Windows Mobile 6 op het programma. Het nieuwe Windows Mobile device center leek me wel een hele verbetering op het oude Activesync. Windows Live is volledig geïntegreerd in Windows Mobile 6 en geeft je dezelfde look & feel als op der PC. Je mogelijkheid om voicemails te versturen via Messenger was best wel een leuke gimmic.

Tot daar de 4de Circle of Media. Ik heb voor de hapjes en drankjes moeten passen, want er stond nog een andere afspraak op me te wachten.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.