Barcamp Antwerpen 1 #bca een succes!

Barcamp Antwerp 1

Ik heb mijn eerste Barcamp achter de rug en het was een succes. Het is jammer dat ik niet ben kunnen blijven voor de nabesprekingen, want dan had ik ook geweten wat de anderen ervan vonden, maar dat zal wel snel blijken uit de vele blogposts die kunnen verwacht worden.

Voor een korte uitleg van de betekenis en oorsprong van het begrip Barcamp verwijs ik graag naar Wikipedia.

Met strakke hand leidde Anne de organisatie bijzonder professioneel. Iedereen was behulpzaam en droeg zijn steentje bij tot het succes van het geheel. Ik kon de presentaties wel smaken en vond dat we bijzonder interessante sponsors hadden, maar daarover straks meer!

Wie Barcamp Antwerpen 1 nog eens wil nabeleven kan dit uiteraard op:

Twitter (met de hashtag ‘#bca’) voor de Tweets van het moment

Flickr ‘(met de tag ‘barcampantwerpen’) voor de sfeerbeelden

Slideshare (met de tag ‘barcampantwerpen’) voor de presentaties

Viddler (in de groep ‘barcampantwerpen’) voor de videobeelden

Er zaten heel wat interessante presentaties tussen, maar de vooral de ongedwongen en ontspannen sfeer was aangenaam. De groep aanwezigen was divers en gevarieerd, maar allemaal geeky en open. Ik heb alvast nog heel wat gepokend ;), veel nieuwe vrienden gemaakt en oude bekenden teruggezien.

Als ik dan toch één opmerking zou maken, dan is het enkel deze dat ik het betreur dat er uiteindelijk nog bijna 70 man afhalen, waarvan velen op het laatste moment. Wellicht zat het goede weer er voor iets tussen en een slechte voorbereiding van je presentatie of bijdrage. Gelukkig bleven er nog 90 enthousiastelingen over die het hele event tot een succes maakten! Bedankt daarvoor allemaal!

Tenslotte nog een woordje over de sponsors. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest! Super! Nucleus voor de prachtige locatie en gelijke zaaltjes, Devia en 10to1 voor bijzonder lekkere en gevarieerde broodjes, lekkere soep en een delicieus vier-uurtje van Chocolateque, de nieuwste koffiesmaken van Nespresso en tenslotte de zeer geslaagde design t-shits van The Parking Lot.

Please follow and like us:

One thought on “Barcamp Antwerpen 1 #bca een succes!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.