Belgian Influentials in Social Media

Courtsey of http://www.ooopss.com Ik kreeg zondag een vraagje binnen van Bvlg met betrekkening tot zijn eerdere post van deze maand.

Hi Peter,
Toen ik onlangs de blogposts opmerkte van de 50 meest invloedrijke mannen en vrouwen in social media (in de VS) – zie het bericht hierover op de BVLG blog (
http://bvlg.blogspot.com/2008/10/influential-men-and-women-in-social.html) – kreeg ik het idee een dergelijke rangschikking op te stellen voor het Belgische social media gebeuren. De Amerikaanse lijstjes hanteren enkel Alexa-cijfers, wat betwijfelbare resultaten oplevert. Ik zal een meer gebalanceerde benadering toepassen.
Graag had ik van jou vernomen welke personen in een dergelijke lijst zouden moeten voorkomen ? Welke Belgen zijn volgens jou invloedrijk wat betreft het social media gebeuren ? Wie heeft er een duidelijke visie op social media ? Naar wie wordt er geluisterd ? Welke blogs worden met meer dan gewone aandacht gelezen ? Wie zet de trends ? Wie inspireert anderen ? Wie trekt de juiste conclusies ? Wie past de conclusies op een innovatieve wijze toe ?
Jouw antwoord op deze vraag zal ik niet aan andere personen meedelen. Je mag er op rekenen dat deze info nooit vrijgegeven wordt.
Alvast bedankt voor je feedback,
Bruno

Ik lees Bruno’s blog graag en hou van zijn statistiek-uitspattingen, dus wil ik hem graag helpen in zijn queste. Probleem natuurlijk is “Wat noem je invloedrijk?”. En dan nog wel invloedrijk in België?

Ik ben heel hard geïnteresseerd in Web2.0 en de evoluties in de social media, maar of ik me laat beïnvloeden? Wellicht wel, maar ik zie toch wel dat ik veel buitenlandse social media guru’s volg, zoals Adam Curry, Robert Scoble (alhoewel de laatste tijd wat minder want hij vertoeft meer op Friendfeed en dat ik vind ik persoonlijk vermoeiender om volgen), Leo Laporte, Satish Kanwar, Jeremiah Owyang of Pete Cashmore.

In België lees ik wel heel wat blogs, maar betekent dit dat ze me beïnvloeden? Eerlijk gezegd wellicht minder dan de buitenlandse social media guru’s. Als ik er dan toch een aantal moet noemen, dan denk ik zeker aan Robin Wouters, Jo Hendriks, Bert Van Wassenhove, Miel Van Opstal, Maarten Schenk, Bruno Peeters en Bart De Waele.

Het bewijs dat dit wellicht een terechte lijst is, is dat ik er amper diende over na te denken. Hij wees jullie gegund om hoog op de rangschikking van B.V.L.G. te mogen eindigen 😉

Stuur Bruno jullie lijst, blog het of reply op deze post. Ik ben er zeker van dat hij het zal waarderen.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Belgian Influentials in Social Media”

  1. Bart, wat is een guru? Ik zie je wellicht ook niet echt als een guru, maar wel iemand die ik mijn social media wereldje met belangstelling volg. Of je het wilt en zoekt of niet, je bent aktief in het web2.0 van België en dat inspireert ook anderen. Vandaar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.