storytlr – lifestreaming in Belgium

storytlr

of hoe een Belgisch-Nederlands start-up meedingt naar de groeiende vraag naar lifestreaming oplossingen. Om je groeiende aanwezigheid om het Net op een overzichtelijke manier in kaart te brengen zijn er de laatste maanden meer lifestreaming platformen opgedoken.

Zelf gebruik ik sinds september Sweetcron om mijn leven op het Net (http://lifestream.nettooor.be) te streamen, maar nu is er ook een Belgisch-Nederlandse oplossing op het web2.0 toneel gekomen; storytlr.

Persoonlijk vind ik niet dat het al even mooi oogt als Sweetcron, maar het heeft heel wat voordelen. Het toevoegen van feeds gaat heel makkelijk. Bij Sweetcron moet je ook staan prutsen in je php code, wat niet voor iedereen (zoals mij) evident is. Het aantal feeds die automatisch herkend worden zou uitgebreider mogen zijn, maar je kan dan nog steeds de RSS feed toevoegen. Nu is dit enkel Delicious, Flickr, Google Reader, Lastfm, Picasa, Qik, RSS, Seesmic, Twitter, Youtube en Digg.

Je kan een template kiezen en beperkt personaliseren. Wellicht de knapste feature vind ik echter de mogeScreenHunter_12lijkheid tot het creeëren van stories (het noemt niet voor niets storytlr). Je kan een periode in de tijd afbakenen als een story en zo de Flickr, Picasa, QIk, Seesmic, Youtube en/of Twitter feeds uit die welbepaalde periode samenbrengen en zo je verhaal vertellen. Leuk idee! Denk maar aan een verlofperiode, je bezoek aan een feestje of je verslag van een event, … laat je fantasie de vrije loop!

Bezoek ook even mijn lifetime srotry en ook mijn Sweetcron lifestream en geef me je mening. Welke geniet jou voorkeur en wat vind je zelf van storytlr?

Please follow and like us:

4 thoughts on “storytlr – lifestreaming in Belgium”

  1. Bedankt voor de review! Ik voel me natuurlijk aangesproken als ontwerper en zal mijn best doen een mooiere default template beschikbaar te stellen. Verder suggesties zijn altijd welkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.