Belgian Social Media Influentials – the list

Vorige maand heb ik deelgenomen aan een vraag van B.V.L.G. die graag de meest invloedrijke mannen en vrouwen in social media in België in kaart wou brengen. Vandaag heeft Bruno het resultaat van deze enquete op zijn blog gepubliceerd.

I contacted you a couple of weeks ago to ask you for names for persons who ought to be included in a list of Belgian Social Media influentials. I would like to thank all of you who have submitted input for this list. I finally ended up with a list of over 80 different persons. Some of them were rather surprising to me, others were the names I was expecting.

I applied several criteria to compile a list of 25 persons. I attached a lot of importance to the number of times a person was suggested to me. The detailed criteria and the resulting list will be published to tomorrow on the BVLG blog. I am looking forward to your comments on this list.

Ik was al wat benieuwd hoe Bruno het ging aanpakken en hij heeft niet alleen de stemmen (peers), maar ook de aanwezigheid op een aantal populaire social media sites en de respectievelijke connecties laten meetellen. Voor de zeven criteria die gehanteerd zijn, verwijs ik je graag naar de blog van Bruno. Is de lijst van criteria volledig en relevant? Wellicht niet allemaal, maar ik kan hiermee leven en als we elke keer dezelfde criteria blijven gebruiken zal dit op termijn vergelijkbaar zijn.

Van de 8 mensen die ik opgaf als een social media influencer, staan er 7 in de top 25, wat ik persoonlijk ok vind en de 8ste is dan ook een podcaster en dit werd niet in rekening gebracht in het samenstellen van de lijst.

Ik ga me niet uitspreken over het feit of deze lijst echte social media influencers omvat en echt invloedrijk zijn, want dit leidt ons tot niets. Het was een leuke oefening en ik heb er graag mijn input voor gegeven.

Best een leuk initiatief en nu benieuwd hoe dit lijst er binnen 6 maanden uitziet 😉

Please follow and like us:

2 thoughts on “Belgian Social Media Influentials – the list”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.