De batterij is opgeladen – houden zo

De regelmatige lezers van dit blog zullen zich al afgevraagd hebben wat er met het blog aan de hand is? Geen nieuwe posts sinds begin december? Wel, ik leg me eigenlijk niet echt druk op om elke dag of elke week te posten, maar ik had wel een klein berichtje kunnen sturen op het einde van 2009 of begin 2010. Mijn excuses hiervoor. Als het nog even mag, dan wil ik toch nog graag mijn oprechte beste wensen meegeven voor 2010.

Lach veel, blijf gezond en maak er een nerdy/geeky 2010 van!

Ik heb juist drie weken verlof achter de rug en mijn batterij is terug opgeladen. We zijn terug in onze professionele activiteiten gevlogen en ik heb er echt zin in. 2010 wordt een boeiend en uitdagend jaar!

Maar ook op letterlijk vlak was er nood aan een opgeladen batterij 😉
Enkele van U zullen weten dat ik een Honda shopper heb, een Honda Shadow VT1100C. Ik rij al van mijn 16de met de motor en ik moet bekennen dat ik een motortoerist geworden ben. Ik bedoel dat ik slechts enkele malen per jaar de motor van stal haal om er korte trips mee te doen. Enkel bij goed weer en liefst in goed gezelschap 😉

Dit heeft tot gevolg dat de motor dikwijls vele maanden stil staat en dat ik me bijna elk jaar een nieuwe “dure” batterij kon aanschaffen. Vrienden hadden me daarom aangeraden op zoek te gaan naar een “accu druppelaar”. Omdat ik me kan voorstellen dat er nog amateur motorrijders zijn met gelijkaardige problemen, hier alvast mijn tip.

Koop een Optimate4 van het Tiense TecMate. Voor de specs ga ik je naar de site van TecMate sturen, maar weet dat het toestel je batterij test, eventueel herstelt en ook toelaat om het gedurende de hele winter opgeladen te houden. Omdat ik zeker wou zijn heb ik dit toch maar even bij de leverancier laten bevestigen:

Dear, the Optimate4 is said to be optimal for maintenance of a battery during long term storage. Does this mean I can connect my battery during the winter season to the Optmiate4 for over 6 months or what use is preferred? Tx Peter

Het antwoord liet niet lang (1 dag) op zich wachten:

Indeed, you can leave your OptiMate connected to your battery for months at a time. It is in fact recommended to do so, for the OptiMate will ensure your battery will always be optimally charged, ready to go, whenever you will need to start your engine.

Don’t hesitate to contact us again, should you have any additional question.

Best regards,

Emmanuel Donati
General Manager

TecMate International S.A./N.V.
Sint-Truidensesteenweg 252
B-3300 Tienen, Belgium
Tel +32 (0)16 80 54 40
Fax +32 (0)16 80 54 41
www.tecmate-int.com

Goede service toch? Zelf van de GM. Compliments Mr Donati. Ik laat jullie weten hoe vlot de motor in de lente zal starten 😉

Alle batterijen zijn dus opgeladen. Er is geen excuse meer 😉

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.