Op verlof naar Marina di Venezia

marinadivenezia1 De laatste vijf jaar we steeds naar het uiterste zuiden van Frankrijk geweest. Elke keer weer een heel geslaagde vakantie, maar het was tijd voor iets anders.

We gaan al enkele jaren samen met vrienden uit Ekeren en al snel kwam Italy als nieuwe bestemming boven water. Bereikbaar met de wagen (nog steeds het meest betaalbaar voor grote gezinnen), mooie natuur, prachtige cultuur en de Italiaanse keuken kon groot en klein bekoren.

Na 5 jaar onze vakantie geboekt te hebben met Yellohvillage, werden we alvast ontgoocheld door de kwaliteit en online booking/beschikbaarheidsmogelijkheden van de meeste websites die vakanties in de Italiaanse regio aanboden. Wie hier goede tips heeft is steeds welkom.

Hoe ga je te werk? We zouden starten vanuit het Gardameer. We openden Google maps en zochten de 4 sterren campings in de buurt. We bevraagden onze Twitter en faceboook vrienden en al snel werd de camping Bella Italia als bijzonder degelijk naar voren geschoven. Als je echter drie aparte slaapkamers als eis stelt dan zul je voor Bella Italia nog voor de jaarwisseling moeten boeken, want voor ons bleek het te laat.

Dan maar afdwalen naar Venetië en de Adriatische zee. Om een lang zoekverhaal kort te houden; het werd de camping Marina di Venezia in Cavallino-Treporti. Geen Nederlandstalige website of de mogelijkheid om online de beschikbaarheid te checken. Dan maar op de oude manier (via de telefoon) bij Venueholidays (met dank aan de gesponsorde links van Google). Een camping met drie slaapkamers was nog beschikbaar en de resencies zijn zeer lovend. Maar laat ons even de positieve en minder positieve punten op een rij zetten en wat inzicht geven in ons beslissingsproces.

Positief:

Super bangelijk zwembad (tot 6 verschillende zwembaden)
Dicht aan het strand (10’ wandelen)
4 restaurants op de camping
Uitgebreide supermarkt op de camping + lokale shops (voor de meisjes)
Organisatie van een voetbaltornooi op de camping
Mooie buurt en Venetië zelf op een boogscheut van de camping (de boot naar Venetië is op 10’ rijden van de camping en kost 26€/persoon)
Goedkope fietsverhuur op de camping (25€/week)
BBQ is toegelaten aan de bungalo
WiFi op de camping

Mindere positief:

Hele grote camping (3.000 plaatsen) – maar blijkbaar heel goed georganiseerd en daardoor niet storend
Hele strenge controle en veiligheid – best ok, dan druk je baldadigheden en overlast al snel de kop in
Betalen voor de ligstoelen aan het zwembad (8€/dag/stoel) – jammer, maar er is gras en een handdoek doet het ook
Siesta van 13u tot 16u waardoor alles sluit, incl zwembad en winkeltjes – tijd voor een glaasje wijn, een uitstap naar het strand, een fietstocht, een dutje, een boek, even online gaan, …
Veel Engelse en Duitse toeristen – waar zijn die niet?
Muggen – Hadden we in het zuiden van Frankrijk dikwijls ook. Goede muggestekkers meenemen

Het mag duidelijk zijn dat de minder positieve punten niet opwogen tegen de positieve. Of we ons vergist hebben hoor je in het verslag eind augustus wel 😉

Dit filmpje circuleert alvast op YoTube.

 

Ik kijk alvast uit naar jullie tips met betrekking to de bezienswaardigheden in de buurt (ook al schaf ik me wel de betrokken Michelingids aan).

Voor wat sfeerbeelden ga je best eens naar de website van Marina di Venezia of naar de foto collecties op Flickr. Eind augustus krijg je hier ongetwijfeld onze eigen indrukken 😉

Please follow and like us:

2 thoughts on “Op verlof naar Marina di Venezia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.