De BRBF affiche is compleet!

ScreenHunter_1

Het goede weer steekt de kop op en naar jaarlijkse traditie begint dan ook het Peer koorts te stijgen en bekruipt me de drang om de website van het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer in de gaten te houden. Tineke merkte het als eerste op, maar de affiche voor Peer is compleet.

Ik kijk er alvast naar uit om een aantal nieuwe bands te ontdekken en een weekendje met de vrienden te chillen.

Ik hoop alvast dat die mannen van de Nationale Lotterij nog op de proppen komen met 5 festivaltickets naar keuze. Ze zullen van pas komen 😉

Please follow and like us:

4 thoughts on “De BRBF affiche is compleet!”

 1. Lichtervelde (B.)

  DELIRIUM BLUES FESTIVAL is compleet !

  Wat negentien jaar geleden begon als een geëngageerd festival in Handzame (Handzame Blues), groeide gaandeweg uit tot een vaste waarde in Blues land met grote namen zoals daarzijn Ian Siegal – Otis Grand – Alex Schultz – Little Willie littlefield – Jim Suhler – Snowy White en andere The Animals enz… Het Festival vind plaats op 20 April 2013 Voor info: http://www.hd-b.be/ info@hd-b.be of zie fb. Dominiek Hemeryck Delirium Bluesfestival

  Bands Delirium Blues Festival 20edtie

  MAIN STAGE:

  Lydia Warren, Josh Fulero, Boyd Small & The Golden Blues Heroes (USA.) Delirium Blues stelt voor: ‘The best blues drummer and voice ever!’ zijnde Boyd Small. Small is als zanger/drummer van The Terraplanes een grote held in de USA. Hij drumde bij Screamin’ Jay Hawkins, Jimmy Rogers, Hubert Sumlin, Guitar Shorty Pinetop Perkins, Monti Amundson, Jim Wallace en Drippin’Honey. Samen met hem staat mondharmonicavirtuoos en gitarist Josh Fulero voor het eerst op een Belgisch podium. Liefhebbers van mondharmonica moeten dezen man absoluut aan het werk zien en horen. Maar ook zijn gitaarspel gaat door merg en been. Dit duo krijgt het gezelschap van Lydia Warren. Voor het eerst in de geschiedenis van Delirium sluit zo een vrouwelijke bluesgitariste de affiche af. Lydia is niet alleen bloedmooi, maar ook op muzikaal gebied is deze Amerikaanse slide guitariste groots.

  Zo ontving ze recent een nominatie voor Blues Artiest van het jaar van de lezers van BluesWax Magazine. Onder de tegenstanders was onder andere Kenny Wayne Shepherd en Joe Bonamassa! Exclusief uit de VS hier is Mrs. Lydia Warren!!

  The Delta Saints

  De nieuwe blanke blueshoop is een feit! The Delta Saints met hun ´drunk delta-blues’ zorgen voor een nieuwe wind in ‘The Blues’. Ze mengen southern rock, swampblues, rootsrock, hip-hop en funk en roepen herinneringen op aan bands als The Allman Brothers, Creedence Clearwater Revival en The Black Crows Ze worden vergeleken met The North Mississippi Allstars al willen ze zelf met niemand vergeleken worden. “Wij zijn gewoon The Delta Saints”, zeggen ze in koor. (USA.)

  My Dynamite (AUS.)

  My Dynamite kom van down under en staat voor het eerst op een Europees podium. Deze kangoeroes brengen een stevig potje Rockblues met knipoog naar The Black Crowes! Let zeker speciaal op harmonica player Pat Carmody.

  Steve‘Bluestooth’Wilkinson (USA.)

  Blueslegende Steve Wilkinson was in 2011 al eens van de partij op het Delirium Blues Festival. Samen met zijn band neemt Steve Wilkinson je mee voor een reisje doorheen de blues uit de jaren ’40 en ’50. De gitaar, washboard, double bass, harmonica en drumpartijen komen regelrecht uit The Mississipi en klinken als Little Walter, Dr Isiah Ross, Howlin Wolf, Eddie Burns,… Niet te missen!

  Krissy Matthews (UK.)

  Gitaarvirtuoos Krissy Matthews uit de UK is een ontdekking van John Mayall. Samen gingen ze al regelmatig de hort op en Matthews wordt nu al het nieuwe wonderkind van de gitaar genoemd. Zijn kunnen wordt vergeleken met de gitaarkunsten van Jimmy Page. Maar Krissy blijft bijzonder nuchter onder alle lof dat hem wordt toegewuivd. “Never walk before you can go”, stelt hij.

  Scrappy Tapes (B.)

  De twopeace vintage swamp-garage-rootsblues-sound van Scrappy Tapes is een hit bij liefhebbers van een vette bluesmachine en smaakt vol en rauw. De invloeden van de muziek van SCRAPPY TAPES liggen voor de hand: The Dodos, The Black Keys, White Stripes en Black Box Revelation. Een sterke opener voor de 20e editie van het Delirium Blues Festival!

  SECOND STAGE:

  Filiep ‘ Boogie Phil’ Ketels (B. FR.)

  Boogie Phil wordt ook wel eens de Belgische Jef Neve onder de bluespianisten genoemd. Hij is ontzettend geliefd door internationale bands als begeleidingsmuzikant. Zet hem achter een piano, en voor je het weet voert hij je met een stomend boogiewoogieritme terug naar de ‘roaring twenties’ van de jazz. Boogie Phil maakte furore met zijn bands ‘The Chevy’s’ en ‘The Smoking Midnight Gang’, maar is ook vaste pianist in de Parijse jazzclubs. Samen met een contrabassist en drums zal hij het cultuurcafé van Delirium Blues Festival omtoveren tot een “juke-joint”.

  Long Tall Danny’s Blues Combo (B.)

  Met Long Tall Danny’s Blues Combo haalt Delirium Blues no-nonsense blues binnen gebaseerd op de zwarte blues uit de jaren ’50, aangevuld met elementen uit country, jazz, soul en funk die uit diezelfde periode voortvloeiden. De keuze voor het genre leunt dicht aan bij de leefwereld van Muddy Waters, Son House, Big Bill Broonzy, John Lee Hooker, Elmore James en nog vele anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.