B-H-V in plain Dutch

Ik krijgt dikwijls de vraag van mijn Nederlandse collega’s: “maar waarover gaat dat probleem van BHV nu eigenlijk?”

En nu kan ik hen het eindelijk uitleggen in 2 minuten.

Met dank aans Fons

Update: met een commentaar van Le Grand Barnum op de Slideshare site, die ik jullie niet wil onthouden, al is het maar omdat ik geen specialist terzake ben en iedereen zijn inbreng evenveel wordt gewaardeerd:

Il n’est pas fait mention -en l’état- de la possibilité de vote de flamands à Bruxelles avec une surreprésentation des élus au niveau Régional et communal.
L’exposé ne mentionne pas les conditions dans lesquelles la “frontière linguistique” a été crée et ne mentionne pas le cas des communes à facilités.
Le slideshow ne mentionne pas le % linguistique dans les communes concernées et le non respect de la Flandre du droit des minorités qu iest bafoué au sens des réglementation au Conseil de l’Europe.

Het klinkt wat bitter. Wat denken jullie?

Please follow and like us:

8 thoughts on “B-H-V in plain Dutch”

 1. @wolf – je zou ervan verbaasd staan hoeveel Belgen effectief niet weten waar het hier over gaat 😉

 2. Allereerst dank voor de verwijzing naar mijn powerpoint.
  Ik vond het ook merkwaardig dat in onze pers die dossier nooit grondig en eenvoudig uitgelegd wordt. Ik zou bijna denken dat ze bang zijn dat er nog meer mensen voor de splitsing van bhv zouden zijn 😉

  Dan de commentaar van ‘Le Grand Barnum’:
  Ik ben blij met die kritiek. Hij heeft overschot van gelijk dat dit allemaal niet in de presentatie verwerkt is, maar het grappige is dat het ook helemaal niks met het probleem van bhv te maken heeft. Ik vertel gewoon waar volgens het Grondwettelijk Hof het probleem zit (en dat zijn toch niet de minsten).
  Wat Barnum vermeldt, zijn dingen die er niks mee te maken hebben. De Franstaligen willen ze er graag aan koppelen (de zogenaamde compensaties voor de Franstaligen), maar da’s natuurlijk iets anders :-D.
  Dus ik ben blij met de kritiek, want dat geeft aan dat er niks fout in de presentatie zit en dat ik dus NIET lieg.

 3. @Wim – graag gedaan!

  @Bruno – er zit effectief veel emotie in de reactie van Le Grand Barnum. Ook al heeft het niets met de grondwettelijke situatie te doen, toch toont het aan dat zij heel wat angsten en/of frustraties hebben mbt BHV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.