De Gorges du Verdon is de max!

100_4015 Dag9. We keken allemaal uit naar de beruchte Gorges du Verdon. We vertrokken om 9.30u en namen de route de Napoleon naar Castellane. Een bijzonder smalle route, waar bij momenten maar één wagen kan passeren en die wel tot de nodige ‘achteruitrij’ tafferelen leidde.

Onze eerste halte was dus in Castellane. Hier zou onze rondrit van de Gorges du Verdon starten. Maar eerst zouden we de kapel Notre-Dame-du-Roc op ons palmares zetten. Een half uurtje stijl klimmen – pal op de middag – bij 41°. Het was geen lachertje, maar we hadden een goede training achter de rug (en veel water), want de Pic du Roux was heel wat zwaarder geweest 😉

100_4025 Op weg voor het echte werk; de Gorges du Verdon! We kronkelden ons door de bochten en genoten van de vergezichten. Dit is warempel één van de adembenemendste natuurverschijnselen die we al hebben mogen bewonderen. We picknickten in La Palud-sur-Verdon (in de schaduw van de wagen) en zetten onze tocht verder naar Moustiers-Ste-Marie. Een gezellig en pittorek dorpje, tegen de rotswand opgebouwd, waar de faïencekens (keramiek) allom vertegenwoordigd zijn.

Onderweg hadden we in de verte al het Lac de Ste-Croix kunnen vrijwaren en hieraan was geen ontsnappen. Dit zou de afkoeling en 100_4104 verstrooing voor de kids zijn. Ze zwommen en sprongen van de rotsen dat het een lieve lust was. Nog snel een McDo om de dag in schoonheid af te sluiten en iedereen kan voldaan en moe in bed.

Morgen gaan we de kust onveilig maken 😉 Het zeewater is 26° en zou een verademing moeten zijn tov onze eerdere ervaringen met het middellandse zeewater aan de Languedoc-Rousillion waar rond deze tijd de Mistral al is gepasseerd en het water heel wat kouder is.

Please follow and like us:

One thought on “De Gorges du Verdon is de max!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.