De soap van Gevondenfietsen.be #fail

Gevondenfietsen.beFietsdiefstallen zijn een hedendaagse plaag. We hebben er zelf al enkele keren onder te lijden gehad en je voelt je machteloos. Het gebeurt op zo grote schaal dat de politie zucht als je een procesverbaal laat opmaken en je weet dat de kans dat men de fiets terugvindt heel klein is.

Een service als Gevondenfietsen.be lijkt een baken in het donker. Een initiatief van alle Vlaamse provincies en de politie houdt alle gevonden fietsen bij. Je kan de database doorzoeken of een zoekopdracht met emailmelding opstellen. Zonder veel verwachtingen gaf ik op 27 november 2014 een zoekopdracht in, kort na de diefstal van de Rockrider van mijn oudste zoon, Maxim.

Groot was de vreugde als ik op 20 februari 2015 een bericht kreeg dat een fiets was gevonden dat aan het signalement voldeed. Hij was teruggevonden in Temse (gestolen aan de UA) en leek volledig op de verloren gewaande Rockrider. Onmiddellijk claimde ik de fiets en stuurde foto’s en PV details toe aan Gevondenfietsen.be. Ik had slechts drie maanden om de fiets terug te vorderen, maar drie weken later nog steeds geen nieuws. De site vermeld geen telefoonnummer maar enkel een email adres. Mailen dan maar, op 12 maart, maar wederom vruchteloos.

Dan maar Twitter op.

 
Gelukkige antwoorde de Provincie Antwerpen heel snel.

Ik kreeg de contactgegevens van de Poltiezone Kruibeke-Temse en stuurde een mail op 17 maart.

Ondertussen kreeg ik via een bevriende agent de naam van de agent die “mijn dossier” beheert. De agente zou me terugbellen … de calvarietocht gaat verder … maar we geven niet op …

Op 27 maart ontving ik (eindelijk) een mail terug van de politiezone Kruibeke-Temse. “Al 1483 fietsen teruggegeven” staat op hun site. Dan moet dit bij toch ook wel lukken?

Ik heb uw mail vorige week overgemaakt naar vzw Den Azalee die instaat voor onze gevonden fietsen. Zij gaan met u afspreken ivm de ophaling van uw fiets.

Het wordt warmer … maar wat een soap …

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.