Onze vakantie in Euboea, Griekenland #pvwingreece

We waren dit jaar met 6 personen (Caroline zou ons vergezellen) en besloten niet met de wagen warmere oorden op te zoeken voor onze jaarlijkse vakantie, maar een beroep te doen op Ryanair en Airbnb.

Al snel vonden we onze gading in een mooie villa, genaamd Villa Verde in de provincie Euboea, Thessalia Sterea Ellada in het mooie Griekenland. De villa lag aan het strand, op 80’ van Athene en een uurtje van de bergen van Euboea, ook wel Evia genaamd.

De villa leek helemaal zoals beloofd en was een schot in de roos. Voor mijn recensie verwijs ik graag naar Airbnb.

We gingen samen met de familie Verswyvelen en waren dus met z’n elven. We huurden (op voorhand) twee wagens via Sixt aan de luchthaven van Athene. De drukte rond Athene viel bijzonder goed mee, de tolwegen zijn betaalbaar (5-6€ naar Evia) en van de Griekse crisis viel meestal weinig te bespeuren.

Dag 1: Vroege vlucht vanuit Charleroi. Warm onthaal met vers fruit en koel water door de ouders van Elena (de verhuurder). Een verkenning van het huis, een frisse duik in het prachtige zwembad en de obligate aankopen in de lokale Delhaize (AB) en Lidl. We zijn er klaar voor. We gaan pizza uithalen in één van de naburige dorpjes.

Dag 2: We bekomen van de reis en lassen al een rustdag in. Tijd voor de eerste BBQ. Het is bewolkt maar lekker warm. We genieten.

Dag 3: Het wordt warmer. We willen niet te ver te gaan en trekken naar Eretria. De archeologische site is teleurstellend. We besluiten de dijk af te wandelen, iets te drinken met zicht op de zee en tijdig terug te keren voor een zwempartijtje. We dineren laat (het koelt niet af) en genieten van een feestelijke maaltijd van wraps. Zalig!

Dag 4: Chill-dag 😉 We sluiten de dag af met een mojito in het hippe café Mostar, kuieren in de zonsondergang over de dijk van Chalkis en hebben onze eerste authentieke Griekse gerechten. Wat een verwennerij voor een spotprijs (de crisis?).

Dag 5: We trekken al vroeg naar Delhpi, een prachtige archeologische site en museum op 90’ rijden van de Villa Verde. Het is snikheet, maar het is de moeite. We koelen af in het naburige berg stadje Aráchova, doen een korte wandeling (en klim) en eten een hapje met zicht op de bergen.

Dag 6: We ontbijten en genieten van de zelfgemaakte croissantjes van Caroline en Jasmin. Vandaag trekken we naar het strand van Daphne voor het bijzonder heldere water en een kleine waterval. Na een korte en avontuurlijke detour door de bergen (GPS perikelen) arriveren we in de hippe Daphne taverne. Picknick en zwemmen staan op het programma! De waterval blijkt een bergbronnetje. Nice try 😉 ‘s Avonds staat de volgende BBQ op het programma.

Dag 7: Maxim en ik doen de nacht door en trekken om 2u naar de luchthaven van Athene om Caroline huiswaarts te laten keren richting herexamens. Succes Caroline! De dames (en Yarno) gaan shoppen in Athene. Het is snikheet dus ze kiezen voor de geairconditioneerde Mall. De Mall is het grootste gedeelte van de dag bijna leeg en kan door de dames (in soldentijd) makkelijk veroverd worden. De heren blijven weemoedig achter en moeten dan maar wat lezen, Griekse biertjes en wijntjes degusteren en weeral zwemmen. Zucht. We genieten van een goed Grieks wijntje dat Marc in de Lidl ontdekte en we doen aan nachtzwemmen. Het leven kan mooi zijn.

Dag 8:  Het programma van de dag: rusten, slapen en chillen. Vroeg BBQtje? Ok. De douche naast de BBQ is verkwikkend tijdens het bakken en de zengende hitte. Even afkoelen in het zwembad en dan naar Chalkida voor een bezoek aan de winkelstraten, een drank en een ijsje op de dijk.

Dag 9: We trekken naar Athene. In Athene kennen ze geen P&R. Dan maar een metro zoeken buiten de stad en naar de Akropolis. In een zengende hitte beklimmen we de Akropolis. We genieten maar weten niet of we eerst moeten puffen of drinken. Een bezoekje aan het Parlement en de wachtaflossing kan er nog vanaf en dan moeten we afkoelen in het nabijgelegen park. Er is nog tijd om het Plaka te veroveren (pittoreske steegjes en ditto winkeltjes), Monasteraki en de lokale vlooienmarkt. Tussendoor steken we een gyroske (binnen in de airco), doen we een leuke terrasje (binnenkoer) en springen eens binnen in het Athens Hard Rock Café (en ja, ik kocht een t-shirt).

Dag 10: Chilldag aan het zwembad met fruit en veel drank. Ik ben nog aan het bekomen van dag 9. ‘s Avonds gaan we, bij ondergaande zon, Grieks eten aan het naburige strand.

Dag 11: We trekken de bergen van Evia in. We bezoeken gezellige bergdorpjes, zoals Steni en Kymi, laten ons doorheen schudden in de bergweggetjes van bedenkelijke kwaliteit (de wagens hebben afgezien), genieten van het adembenemende vergezicht en eten spotgoedkoop en degelijk in een lokaal restaurantje (5€ voor een gevulde pannenkoek of club sandwish en twee drankjes).

Dag 12: onze laatste dag in Villa Verde. We pakken in en genieten van de warmte en het zalige zwembad. Croques als avondmaaltijd. Yammi!

Dag 13: We doen de nacht door, worden uitgewuifd door de ouders van Elena en komen enkele uren later verbouwereerd in België aan … 12 graden, regen, donker, … we proberen nog even terug aan boord te klimmen, maar helaas … back-to-reality.

Voor wie liever prentjes ziet dan ons reisprogramma te lezen … enjoy 😉

Villa Verde Greece 2015 (GR)

Please follow and like us:

One thought on “Onze vakantie in Euboea, Griekenland #pvwingreece”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.