De Standaard Online – een review #dsonline

Eén van de redenen waarom ik me een internet tablet heb aangeschaft was om de krant digitaal te kunnen lezen. Ik heb geen kranten abonnement, maar occasioneel, zeker in de weekends en tijdens vakantieperiodes, kan ik genieten van een krant (en heb ik er de tijd voor). Ik heb al heel wat kranten apps uitgeprobeerd en in het buitenland zijn er een aantal lovende voorbeelden, maar in België, op Android, bestond er nog niet veel soeps.

Tot De Standaard met zijn DSOnline op Android uitkwam (2 jaar na de iOS versie). Ik wil graag een aantal indrukken met jullie delen en ben dan zo vrij me luidop een aantal vragen te willen stellen …

 

 

 

 

 

Steven Van Bael heeft een heel goede review geschreven over deze app, die ik jullie niet wil onthouden, maar er is meer …

– dat de app betalend is, daar kan ik mee leven. Je krijgt er gratis 5 kranten naar keuze mee om te testen. Ik ben niet overtuigd dat het marketing wise een goede zet is, want je moet de early adaptors in je armen sluiten en ze niet afschrikken met een betalende app. Laat ze betalen voor die content of laat de advertisers hiervoor betalen.

– het eerste dat me opvalt als ik de krant lees is dat je niet kan kantelen of zoomen (‘pinchen’). Dit bijzonder storend omdat bepaalde content niet kan aangeklikt worden en omdat de artikels dikwijls niet veel beter te lezen zijn in ‘read-mode’ dan in ‘krant-mode’.

– waarom staan er niet meer foto’s in? Foto’s of filmpjes in hoge resolutie? Waarom heb ik een tablet met een resolutie van 1280×800. Dit is een gemiste kans zou ik zo zeggen. Je kan btw zelf niet klikken op de foto’s … op geen een! Jammer.

– waarom kan ik de kruiswoordraadsels of Sudoku niet online invullen?

– waarom kan ik niet inzoomen op de strips en cartoons?

– waarom kan ik niet doorklikken op de reklame of zoekertjes in de krant?

– soms is de onderste rij van het artikel niet of moeilijk te lezen … slordig.

– waarom moet ik een abonnement nemen en kan ik de krant niet per stuk kopen?

Ik moet eerlijk zeggen dat het een verdienstelijke poging is, maar ik hoop oprecht dat er nog updates op deze app zullen volgen, want er worden nog heel wat kansen gemist om de ervaring van het online lezen van een krant beklemmender en rijker te maken.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.