Waarom de Motorola Xoom het beste tablet van het moment is!

Ik heb al eerder uitgelegd waarom ik een tablet wou hebben. Mijn voorkeur voor een Android OS en de Google waarden tov het iOS van Apple staan nog steeds overeind.

Ik heb ondertussen al wat ervaring kunnen opdoen met de Archos 10.1 tablet, een challenger in de Android tablet markt. Een tablet met de prijs en de haperingen/glitches van een challenger, maar vooral met een betreurende klantenservice, die me na nog geen zes maanden ertoe aanzet om een nieuwe keuze te maken.

Het eerste tablet met Honeycomb, Android 3.0. Een tablet van een groot merk en aan een vette prijs, zelf nog niet beschikbaar in BelgiëKnipogende emoticon. De Motorola Xoom.

Ik ga geen gedetailleerde review geven, dat hebben al velen voor mij gedaan. Ik sluit bovendien de blogpost ook af met een knappe Vodcast van Knightwise. Ik wil wel mijn eerste indrukken geven van de Xoom en van Honeycomb.

Het eerste wat opvalt aan de Xoom, is dat hij zwaar is en solide. Niet tè zwaar, gewoon lekker stevig. Het voelt een beetje aan als een iPad en is zeer kwalitatief gedesigned.

De batterij doet het goed. Ik kan makkelijk drie dagen werken met het toestel. Ook het laden gaat bijzonder snel en gezwind. Knap.

Het OS, Honeycomb, is stabiel, heel performant, maar ook heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Occasioneel crasht er nog eens een app, maar het gebeurt zelden.

Dat de Xoom onvolledig is en overpriced wil ik tegenspreken. 100,000 stuks verkopen in de eerste maand is een flop? De Xoom is nog niet overal te koop en het is inderdaad geen koopje. Het lijkt me dan ook onzin om de Xoom of elke andere Android tablet alleen te willen vergelijken met iPad. De iPad heeft de markt opengebroken en is ongetwijfeld de marktleider, maar de Xoom is maar één van de concurrenten (zie tablet overzicht). Ik verwacht bovendien ook dat de prijs zal dalen (er zijn al geruchten), wat je van de iPad zeker niet snel moet verwachten. Het is niet omdat 4G nog niet beschikbaar is (uitbreidbaar) en het Micro SD slot pas bij een volgende upgrade zal bruikbaar zijn, dat het toestel onvolledig zou zijn?

Zeker, er is een achterstand aan tablet-‘grade’ apps, maar nu Honeycomb op de markt is, verwacht ik dat dit snel zal evolueren en op dit moment heb ik absoluut niet het gevoel dat ik iets mis.

 

Ik geniet nog elke dag van mijn Xoom tablet en ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de Xoom van Motorola op dit moment het beste Android tablet op de markt is. Het is volgens mij de grootste concurrent voor de iPad, maar dan wel met flash ondersteuning, uitbreidbaar (Micro SD slot), open (hdmi, micro usb, …), super scherm (1280×800), 5MP camera, 720p HD en een open OS met Android 3.0.

Please follow and like us:

One thought on “Waarom de Motorola Xoom het beste tablet van het moment is!”

  1. Goeie review, uistekend engels ook!!!
    Waarom heeft hij nu eigenlijk een Barometer?! ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.