Drop it

in drop.io !!

De service van Drop.io is mogelijk zonder enige registratie, bijzonder simpel en zeer effectief. Een voorbeeldje is de drop die Marianne aanmaakte om foto’s te sharen van onze uitstap naar Barcelona met een andere voetbalmama. 26 foto’s van meer dan één Mb versturen per mail is onbegonnen werk en je wilt dit niet steeds op je serverspace zetten.

De oplossing: snel even een drop.io creeëren met een duur van een maand en het open stellen om de andere partij ook zelf foto’s te laten toevoegen. 1 minuut werk.

Je kan je files ook per mail uploaden (er wordt een aparte @drop.io mail aangemaakt), je kan faxen versturen naar de drop of voicemails achterlaten. Jammer dat het voorlopig alleen US nummers zijn.

In de drop.io kan je ook links en nota’s posten. Wijzigingen kan je via email of via RSS opvolgen. Je kan je drop beschermen via paswoord of het publiek maken.

Je kan ook een widget op je blog zetten, zoals hieronder.

drop.io: simple private sharing

 

Standaard heb je tot 100Mb aan storage capaciteit. Dit is niet echt veel, maar voldoende voor een aantal simpele toepassingen en kan bovendien – mits betaling – worden uitgebreid.

A premium drop is only $10.00 and includes these great features:

  • 1 GB of storage space.
  • 1 year of storage (that can be renewed later).
  • Shorter domain name access.
    Ik zou me iets meer file mogelijkheden wensen, zoals de mogelijkheid om folders te creeëren, maar dit kan wellicht in een volgende versie.

Voor bepaalde toepassingen is dit echt super en een echte aanrader.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.