Filmen met de Creative Vado HD

creative-vado-hd[1]

Vroeger had ik steeds een N93i bij de hand om al eens snel een stukje te filmen en ook laat min nieuwe Nexus One dit ook toe, toch was ik eerder op zoek naar een compact en toch performant video cameraatje. Belangrijkste troef was dat hij snel moet kunnen overgaan tot opnames. Met de Nexus of de N93i verloor ik hierdoor dikwijls te veel tijd.

De Flip van Cisco is de meest bekende, maar mijn oog viel op de Creative Vado HD door zijn goede beoordelingen op Diskidee en een aanbieding in de Aldi (79,99€).

Het toestelletje is heel licht en met één knop start een opname aan 720 pixels. Er zit een digitale zoom op van 2X, maar die zou ik niet makkelijk gebruiken.

Als je de Vado connecteert via USB, dan start een applicatie “Vado Central”. Met die applicatie kan je foto’s knippen uit de film (tot 30 beelden na elkaar), maar de kwaliteit is beperkt en enkel voor internet gebruik geschikt. Uploaden naar YouTube, PhotoBucket en box gaan bijzonder makkelijk en snel. Jammer dat Blip.TV en andere videoservices er niet bij zitten.

Hier alvast het eerste testje:

Please follow and like us:

2 thoughts on “Filmen met de Creative Vado HD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.