Help me kiezen? #samsung #galaxy

Ik ben de trotse bezitter van een HTC Nexus One. Ik ben nog steeds super content van het toestel, maar zijn enige beperking is de interne opslag capaciteit … hierdoor moet ik bijna wekelijks de cash ledigen en regelmatig mijn apps opkuisen (vooral die ik niet kan offloaden naar de Micro SD card). Met de aankomst van Android 4.0 of Ice Cream Sandwish is nu al geweten dat dit (voorlopig) niet zal ondersteund worden op mijn Nexus one Bedroefde emoticon. Goed, that’s life. Ik heb het toestel ook al twee jaar en mss is het tijd om uit te kijken naar de volgende generatie Android smartphones?

Maar ik heb er moeilijk mee en kan je hulp en mening best waarderen.

Ik twijfel tussen de Samsung Galaxy Note, Nexus en S II. Hier zetten we ze alvast – qua specs – naast elkaar.

ScreenHunter_02 Nov. 02 14.49

De bedenkingen bij de Samsung Galaxy Note:

– een 5,3” scherm is groot, maar handig? 14,7cm lang steekt uit je hemdzak uit, maar past er wel in (breedte 8,3cm)
– sterkste processor vd drie, mn1400Mhz
– beste schermresolutie, mn 800×1280 pixels
– voorlopig nog geen Ice Cream, maar dat komt er wel aan
– een stevige camera van 8 megapixel
– de beste batterij van de drie, mn 2.500 mAh
– extra features zoals een TV-out, een HDMI of een stylus zijn voor minder belangrijk
– het duurste toestel van de die, mn 588€ bij GSMwijzer.be

De bedenkingen bij de Samsung Galaxy S II:

– “oudste” model van de drie
– “slechts” 480×800 pixels
– “kleinste” scherm, mn 4,3”
– “minste” batterij, mn 1.650 mAh
– geen MicroUSB!
– goedkoopste van de drie (450€ bij GSMwijzer.be)

De bedenkingen bij de Samsung Galaxy Nexus:

– het laatste model uit de Nexus van Google reeks, dus joint Google development, zoals de Nexus One en de Motorola Xoom …
– niet nog leverbaar
– heeft nu reeds Android 4.0
– GEEN MicroSD uitbreidingsslot! Oeps
– camera is ‘slechts’ 5 megapixel
– eerste toestel met NFC of Near Field Communication
– mooiste design van de drie met zijn afgeronde hoeken en lichte kromming

De nerd in mij roept naar de Nexus, maar geen MicroSD en een camera van 5 megapixel …

De Note heeft eigenlijk de beste specs, maar is hij niet wat te groot? En geen NFC? jammer …

De SII is de norm. Niets speciaals. Goed in prijs. Maar geen MicroUSB …

Wat denk jij? Zie ik iets over het hoofd?

Update:
Een niet belangrijk argument, dat ik in mijn analyse over het hoofd had gezien, is de Sense omgeving of de pure Android stock ICS (zie comments)

Update2:
Het is de Samsung Galaxy  Nexus geworden. Ik kijk uit naar week 47-48.
Reden? Stock ICS, de kwaliteit van het scherm, de joint Google development van Ice Cream Sandwich en NFC. Dit moet doorbreken in de komende twee jaar.
Hier alvast nog een zeer overtuigende review.
Bedankt allemaal, ook op Facebook en Google+ (en hier), om me te helpen kiezen!

Please follow and like us:

10 thoughts on “Help me kiezen? #samsung #galaxy”

 1. Vermits je een tablet heb lijkt de Note me niet echt een toegevoegde waarde. En tss de andere 2 zou ik het ook moeilijk hebben. De S2 heeft nog geen ICS en beschikt over de touchwiz interface van Samsung. Ik vraag me af of dit bij de upgrade naar ICS ook nog gaat zijn. De S2 met stock ICS zou nl mijn keuze zijn (ben geen Touchwiz fan) wegens de grote van het scherm (hou niet van mega schermen), de camera (al moet je de vraag stellen of de echt een verschil maakt) en de microsd. Voor de rest zijn de toestellen vergelijkbaar denk ik. Enkel geen NFC, maar voorlopig zijn hier bij ons toch nog niet echt toepassingen die dit ondersteunen.

 2. Moeilijk….

  S2 is idd al "oud" ik zou ook twijfelen tssn Note en Nexus… maar aangezien jij reeds een tablet hebt neem ik ook aan dat je voor de Nexus zal gaan…
  Al klopt je bedenking van kleinste scherm bij de S2 niet daar de nexus slechts 4" is als ik me niet vergis…?

  Persoonlijk. zou ik gaan voor de NOTE denk ik…

  1. Zo'n groter schermt vreet natuurlijk ook weer aan de batterij. Ik vroeg aan Samsung om het product te mogen testen, maar hun antwoord was negatief.

   Bij de selectie van een nieuwe toestel zou ik vooral m'n eigen gebruiksprofiel analyseren. Wat voor mij belangrijk is: camera, communicatie mogelijkheden en batterijduur. Qua software komt ICS sowieso ook naar alle voornoemde toestellen, dus dat is een non-issue.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.