Het is tijd voor een nieuwe GSM #nexusone

Ik zal mijn huidige N93i in juni 3 jaar hebben. Het is een flashy GSM op basis van het Symbian S60 operating systeem van Nokia. Het is de laatste jaren ook duidelijk geworden dat Nokia niet verder zal ontwikkelen voor de N93i en dat het toestel het moet doen met de huidige image. Ik ben tevreden geweest van de camera, vooral voor video opnames. Beoordeel zelf de kwaliteit op Blip.TV.

Het is tijd voor een nieuwe GSM/Smartphone. Een goede camera blijft belangrijk, maar ik ga nu de nadruk eerder leggen op gebruiksgemak, open systeem, snelheid en browsermogelijkheden.

Nexus One vs iPhone, Droid & Palm Pre

 

Mijn keuze is gevallen op de Nexus One, de nieuwste Google Phone. Ik geloof dat het toestel en vooral het OS een veelbelovende toekomst wacht en ik wil hier graag op de eerste rij zitten 😉

Momenteel zijn de Google Phones enkel te bestellen bij Google zelf en wordt er enkel geleverd aan de US, UK, Hong Kong en Signapore. Dan maar even twitteren en enkele uren later kan ik met behulp van de bereidwillige hulp van Walter Hamelinck en de vakkundige uitleg op zijn blog, een Nexus One bestellen.

Ik verwacht het toestel midden van de week in de UK en enkele dagen later in België. Misschien zit er wel een unboxing in volgende weekend 😉 maar zeker een verslag binnen de twee weken.

Please follow and like us:

12 thoughts on “Het is tijd voor een nieuwe GSM #nexusone”

 1. Mooi!
  Alsie is aangekomen moeten we dringend eens afspreken om eens te komen spelen 🙂
  Ik ben ook aan mijn laatste winmo toestel toe, tenzij MS volgende maand in Barcelona wel een HEEEEEL sterke troef uit zijn mouw schudt (ik denk het niet)

  1. je leest er veel over, maar eigenlijk wil je het zelf allemaal uitproberen, zoals @steffest al aangeeft. Ik hou jullie hier zeker op de hoogte en we kunnen wel eens met een @twunch afspreken om ermee te spelen. 😉

  1. Voor een eerste review van de Nexus One verwijs ik je graag naar de vervolgpost (zie ook commentluv link).
   Wat de N900 betreft zijn de opmerkingen gelijkaardig aan die van de G1 phone. Door het slidekeyboard wordt hij dikker en minder knap. De prijs is ook heel wat hoger. Ik betaalde 400€ voor de Nexus One.
   My recent post Een eerste indruk van de Google Phone Nexus One

 2. ok, ik heb um via abonnement besteld, dus kost ie niks. dat dikker en minder geil (hip modewoord in Nederland sinds de iPadintroductie) maakt me niet veel uit, het gaat me om het bedieningsgemak.
  ik hoop hem deze week in huis te hebben en heb dan een paar dagen om te proberen…
  gr. @a3pixitesmunier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.