Hoe beloon jij de goede rapporten van je kids?

Ik heb ooit de vraag gesteld over de zakgeld kwestie en dit zijn nog steeds de meest bezochte posts van dit blog, maar meer nog dan dat, staat het systeem nog steeds overeind en blijkt iedereen tevreden met de outcome.

Het lijkt me dan ook een poging waard om uit te zoeken hoe jullie omgaan met het financieel belonen van een goed of slecht rapport. Ik heb tot nu toe nog niet het ideale systeem gevonden, want ik wil ze graag extra motiveren voor heel goede punten, maar evengoed bestraffen voor heel slechte punten.

Voor ik aan iedereen zijn mening vraag, toch even dit: ik wil van mijn kids geen capitalisten maken of geldwolven. Een belangrijke babbel, inlevingsvermogen en wat begrip is wellicht veel belangrijker. Ik ben ervan overtuigd dat – in tegenstelling tot de discussie rond zakgeld – er geen eenduidige en universele richtlijn kan bestaan, want die zal voor elk gezin en zelf kind verschillend zijn. Voilà.

De reden waarom ik het dan toch wil doen is omdat ik drie briljante kids heb, die met wat aanmoediging tot nog meer in staat zijn … en die babbel hebben ze sowieso tegoed Knipogende emoticon

Zo, vraag duidelijk? Hoe beloon jij de goede rapporten van je kids?

Geef je enkel een vast bedrag? Altijd? Altijd hetzelfde?

Geef je iets extra voor een 10? Een 9?

Krijgen ze nog iets als ze een buis hebben?

Is een 9 op Nederlands of Wiskunde meer waard, dan een 9 op Lichamelijke opvoeding of Zedenleer?

Ben benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen Knipogende emoticon

Please follow and like us:

3 thoughts on “Hoe beloon jij de goede rapporten van je kids?”

 1. Misschien vreemd, maar wij hebben rapporten nooit structureel financieel of materieel beloond. Wel heel veel schouderklopjes ed. Ze krijgen wel duurdere kado's met verjaardag en Kerst (in vergelijking met vrienden).

  1. Mss ook vreemd, maar tot nu toe heb ik het op dezelfde manier gedaan.
   En toch wil ik hen leren dat hard werk kan renderen en dat ze dan over een degelijke extra kunnen genieten bovenop hun zakgeld.
   Ze zijn verstandig en sparen veel, wat mijn geloof versterkt dat ze beter leren omgaan met hun geld en ook kunnen beginnen sparen voor iets duurder (brommers, auto, etc …), want dit zijn dingen die ze van mij niet krijgen, maar er zelf moeten voor sparen en vakantiejobs doen.

 2. Bij mij helpte dat niet al zegden mijn ouders ik bv een ps 1 zou krijgen ofzo als ik goeie punten had, ik zette mij mss wel wat meer in maar dat helpte helaas niet echt omdat ik een zeg maar concentratie probleem heb en een probleem om iets vanbuiten te leren en dat is nu de dag van vandaag nog altijd het geval, eer ik bv 30 zinnen vanbuiten ken moet ik veel tijd insteken en dan nog.

  Als je weet je kind daar geen of weinig probleem mee heeft dan kan dat wel een echte extra motivatie zijn ;-).
  Ik moest ook vakantie job doen van mijn ouders; ik moest de helft ervan op de spaarrekening zetten en de rest mocht ik opbrasselen maar daar kocht ik dan wel een nieuwe gsm mee en een paar games en eens goed weggaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.