Hoe lees je je dagelijks lading Tweets?

ScreenHunter_9 Twitter is gemeengoed geworden en ik kan genieten van de verschillende – enerzijds voyeuristische en anderzijds instant news gerelateerde – kanten van deze microsblogging service.

Ik zie het als een manier om op de hoogte te blijven het laatste technews in België en de rest van de wereld en kan ook met enige zin voor relativering de vele onzinnige realitytweets volgen, die in de Vlaamse Twittercommunity erdoor gejaagd worden.

Een kleine momentopname … ik heb 179 followers en 141 friends (in following me in Twitter termen). Als ik de dag van vandaag neem zijn dat van deze morgen 7u tot 21u deze avond al meer dan 1.100 tweets (55 pages van elk 20 tweets). Hoe lees je zoiets? Ik gebruik nu al Twhirl als desktop client, maar ook hier is het lezen van grote hoeveelheden aan Tweets niet handig.

Welke tool of service gebruiken jullie om door zoveel tweets op een efficiënte manier te fietsen? Als ik dit gedurende de dag op het werk zou oplaten, dan krijg ik niets gedaan en kan ik wellicht binnenkort ander werk zoeken 😉

Ik wil er dan wel ‘s middags of ‘s avonds naar kijken, maar ik heb ook twee eigen blogs, (privé en professionele) emails, Google Reader (gemiddeld 250 nieuwe feeds per dag), en Facebook (gemiddeld 25 newsfeeds per dag) om op te volgen en wil ook wel wat tijd vrijmaken voor het gezin en voor andere hobbies. Ik wil er per dag niet meer dan 2 uur/dag tijd insteken. Is dit realistisch?

Hoe klaren jullie deze klus?

Update: ik zoek ook nog steeds naar een tool of service om Tweets in de tijd te selecteren, bv van 1 tot 15 maart. Ideeën of tips?

Please follow and like us:

5 thoughts on “Hoe lees je je dagelijks lading Tweets?”

  1. Ik heb het voor mij haalbaar gemaakt door Pownce en twitter te laten voor wat het is. Eerlijk gezegd stelt het m.i. absoluut niks voor. De bogfeeds en newsfeeds volg ik via bloglines.

  2. Hoe klaren jullie deze klus? Niet. Of tenminste: niet voor 100% Feeds en tweets worden hoe langer een echte stream of consciousness voor me; ik mis veel, maar door de massa aan continue informatie pik ik toch nog veel mee. Ik check wel @ messages na een periode van offline zijn, en ik laat d messages naar m’n telefoon sturen. Twihrl is wel één van de betere clients op dit moment.

  3. @muggenbeet – ik hou wel contact via je blog 😉

    @nils – ik heb mijn rss feeds voor friendfeed en twitter in Google reader opgenomen en doe zoals jij met de direct messages. Thwirl is inderdaad op dit moment de beste tool!

  4. Niet allemaal. Gewoon even snel scannen. Idem met newsfeeds en wat nog meer. Ik weet niet of dat snel scannen een goede zaak is, ik betrap me er vaak op dat ik na enkele minuten niet meer weet wat ik gelezen heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.