Hoe speel je #Spymaster? – tips & tricks

Spymaster Vandaag kreeg ik van @dipfico een invite om deel te nemen aan het Twitterspel Spymaster. Ik heb het vandaag even uitgeprobeerd en heb gezien hoe de twitter community heeft gereageerd. Aan de ene zijde met interesse en aan de andere zijde met frustratie. Een korte uitleg is misschien wel op zijn plaats.

In het spel Spymaster ben een spion van de CIA (US), MI6 (UK) of FSB (Soviet). Je dient een zo groot mogelijke ring van spionnen (twitter followers) te hebben en krijgt de kans hen re recruiten als Spymasters in je ‘Spy Ring’. Je kracht wordt dus niet bepaald door het aantal followers dat je uitnodigt, maar wel door het aantal dat aanvaart en het uitprobeert. Elke follower krijgt een private message met de tekst “Please join me. I’d like to recruit you as a spymaster to my spy ring – http://playspymaster.com”.

De bedoeling van het spel is zo machtig mogelijk te worden door taken (tasks) uit voeren (en daarmee geld te verdienen) en aanslagen (Assassinations) te plegen (bij een overwinning krijg je een deel van de assets van de verliezer). Het uitvoeren van de taken geeft je ook ervaring (experience) en dat doet je van level stijgen. Verder levels unlocken meer taken en wapens. Klassiek.

Om succesvol te zijn in je eigen aanslagen of aanvallen van anderen te kunnen afslaan, kijkt het spel naar de grootte van je ring (followers), uw aantal Spymasters (recruits), uw aanvalkracht (attack sum) en verdediging (defense sum). Daarnaast speelt nog de kracht mee van je hele spyring, maar daar heb je enkel onrechtstreeks een impact op. Uw aanvalskracht of verdediging groeit door de aankopen van wapens (weapons) en bescherming (defense), die je kan kopen op de “Black Market”. Denk niet ‘ik heb een mes en een pistool of kogelvrije vest’! Neen, koop er zoveel je kan en hou je attack en defense sum in de gaten (als ze niet meer stijgt, stop dan met kopen).

Als je veel geld hebt verdiend, kan je je geld beleggen in huizen (die rendement opbrengen) of op een Zwitzerse rekening zetten. Dan riskeer je minder makkelijk dat het je wordt afgenomen na een gevecht.

Ik heb alvast een screenshots online gezet en wil alvast een aantal tips geven om het spel sneller onder de knie te krijgen:

– zet je publieke notificaties allemaal af, want je maakt je followers, die niet in het spel geinteresseerd zijn, helemaal oerendul

– minimaliseer je private notificaties

– probeer je attack en defense sum zo snel als mogelijk op het hoogste niveau (van het moment) te zetten. De maximale hoogte is afhankelijk van het level en het aantal spymasters in je ring

– als je veel geld hebt verdient (>100K£) kopp je best safe houses, want het beschermd je geld en geeft je (soms onzekere) inkomsten

– doe geen aanslagen op je mede ringbewoners, want je wordt sterk en rijk op hun kosten en eigenlijk heb je er belang bij dat je eigen spy ring zo groot en sterk mogelijk is

– kijk niet aleen naar de Assassination pagina om je doelwitten uit te zoeken. Kijk ook even op twitter search en kies een interessant doelwit. Een doelwit mag niet te laag (qua level) zijn, want dan verdien je er niets aan en ook niet te hoog (want er is dikwijls een reden waarom die mannen zo hoog staan)

Geef je me eigen tips, want ik beschouw me niet als een pro. Persoonlijk denk ik dat je snel op het spel uitgekeken geraakt, maar het is wel leuk om het even uit te proberen.

Als je het eens wilt uitproberen stuur me dan een direct message op Twitter en ik stuur je een invite. Welcome to our  Spy Ring 😉

Update1:
Het geniet de voorkeur om je gelden te investeren in Safe houses. Deze verliezen niet aan waarde. Vanaf een eerste schijf van 412K£ kan je geld op je Zwitzerse rekening zetten (mits 10% bankkosten bij deposit only). Het investeren in safe houses is dus lucratiever, want je krijgt er (afhankelijk van het risico) elk uur (of 1/12 per refresh) je huur uitbetaald. In afwachting dat je genoeg geld gespaard hebt voor een volgend safe house, zet je best je geld op de bank.

Update2:
Succes in aanslagen heb je niet altijd in de hand en er speelt ook een groot gedeelte geluk bij mee, maar je kan je risiko’s beperken door de persoon die je wilt vermoorden even na te checken op twitter. Als je weet dat elke  spymaster in je ring (van spionnen of followers) je extra krachten vrijmaakt en dat gemiddeld 10-15% van de followers het spel uitprobeert, dan heb je er er alle belang bij om dit aantal naast dat van je eigen Spymasters te zetten en tegenstanders te kiezen die wellicht een kleinere ring en aantal Spymasters hebben.

Update3:
Mashable heeft de “Spymaster Twitter Game: The Complete Guide” gepubliceerd.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Hoe speel je #Spymaster? – tips & tricks”

    1. Tx Stijn. Had het ook al aan de update van de blogpost toegevoegd 😉
      Vind het artikel niet slecht, maar toch maar wat mager qua spectaculaire tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.