Met de digitale City Pass op stap in Oostende

Oostende ZIN inde ZEE

Toen de jongens nog kleiner waren zakten we elk jaar – met de zomer – voor een aantal weken naar de kust af. We logeerden in Maldegem en hadden van daaruit een goede uitvalsbasis naar de hele kust en schuimden de lokale activiteiten af, zochten verkoeling op het strand (in Knokke) of bezochten Brugge en andere leuke bestemmingen.

Met een gezin van 5 is dit dikwijls een kostelijke aangelegenheid. Attracties of parken bezoeken loopt al snel op, maar hoort bij de obligate kustvakantie.

Nu de kinderen ouder zijn (9 – 11 en 13) zakken we jaarlijks naar het zuiden van Frankrijk af en komen we nog maar zelden aan de kust. Jammer, want ik denk dat de Belgische kust veel te bieden heeft, voor elke leeftijd.

Ik moest dan ook geen moment twijfelen als de Dienst Tourisme van Oostende en Talking Heads (bedankt @Joke en @Lamazone) mij en mijn gezin de kans boden om de recent gelanceerde City-Pass of Stadspas in de praktijk uit te testen.

“Een digitale stadspas biedt toeristen tal van kortingen om de stad en omstreken te ontdekken en moet het verblijfstoerisme aanzwengelen.” Alhoewel de stadspas eigenlijk pas vanaf 1 juli kan gebruikt worden, mogen wij alvast het weekend van 20-21 juni de stad Oostende onveilig maken. Voor heel wat attracties niet meer aanschuiven en een nachtje genieten van het bruisende Oostende … het lijkt me wel wat.

Dat we bovendien mijn verjaardag en een – voor de gelegenheid– met een week verlate vaderdag vieren, doet me niet minder rijkhalzend verlangen in ZIN in de ZEE Oostende ZIN in de ZEE op Facebook.

Met de stadpas kan je alvast uit een ruim aanbod kiezen, zoals Mu.ZEE, Ensorhuis, De Plate, Amandine, Mercator, Japanse tuin, Fort Napoleon, Atlantikwall, Memoriaal Prins Karel, Walraversijde, Venetiaanse Gaanderijen en NoordzeeAquarium. Dat de Franlis en Earth Explorer in City Pass XL familiepakket zitten, is voor de jongens extra interessant.

Hoe dan ook, leuk initiatief en een verslagje na het weekend van onze keuzes en de beleving van de pas zelf, is alvast beloofd 😉

Please follow and like us:

One thought on “Met de digitale City Pass op stap in Oostende”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.