Madrid – dag 3

Puur genieten coach Marianne Een regenachtige dag. Perfect om het Bernabeu stadion te bezoeken en te shoppen in Madrid.

We vertrekken met de metro naar het stadion, kopen een ticket (15€) en kunnen autonoom een tour doen van het prachtige stadion van Real Madrid. We stijgen (via roltrap)  naar de hoogste rangen van het stadion en genieten van een panoramisch zicht. We trekken verder door het club museum, de lagere zitplaatsen, de VIP ruimtes, de heilige grasmat, de dug-out, de persruimte, de omkleedkabines (van de bezoekende partij) en de shop. Het is een mooi stadion, maar kan niet tippen aan het moderne stadion van Schalke 04 😉 maar ik geef toe, ze zijn succesvoller. Werk voor de Meistermacher 😉

Van het stadion gaan we met de metro naar het hartje van Madrid om eens rustig te shoppen. We beslissen dat de wijk Las Rozas Villages met zijn designer winkeltjes niet echt ons ding is (liefhebber voor een VIP shopping tour gaan naar hier) en dat we eerder voor de klassieke merken of jonge en hippe kledingzaken en uitgangsfashion zouden kiezen.

Voor de klassieke, grote, merken raden we de Gran Via (duurdere zaken) aan en in zijn verlengde de Calle de la Princesa (goedkopere merken). Voor de jonge en hippe kledingzaken zweren we bij de Calle de Fuencarral (een zijstraat van de Gran Via (ter hoogte van de Gran Via metro uitgang). Een speciale vermelding verdient zeker het Mercado Fuencarral (n°45). Een soort van gallerij met een 50-tal kleine en intieme winkeltjes met de meest bizarre en kleurrijke jonge fashionmode.

We begonnen onze voeten alsmaar beter te voelen en dat was het sein om naar het hotel terug te keren. Vandaag zouden we aanschuiven bij het Spaanse buffet restaurant (recht tegenover ons hotel) van de keten Fresc Co. Voor 9.90€ kan je onbeperkt eten en drinken. Er is een berperkte keuze aan warme maaltijden en een ruim groentenbuffet. Niet echt hoogstaand allemaal, maar wel degelijk en wat wil je voor een dergelijke prijs.

Het was onze laatste dag van een geslaagde driedaagse uitstap naar Madrid. We hebben ervan genoten, maar kijken er ook naar uit om morgen weer huiswaarts te keren en ons kroost te ondersteunen bij hun examens. Bedankt oma en opa om te tiener- en housesitten.

Indrukken zoals steeds op Flickr.

Oh ja, weet je wat dit is? Rarara…

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.