Madrid – dag 2

DSC_0030 DSC_0059 Dag 2. We beslissen niet in het hotel te ontbijten, maar een Café & Té op te zoeken en daar een licht ontbijt tot ons te nemen. Daarna springen we op de open Madrid Vision bus en beslissen Madrid in sneltempo te verkennen. Voor een dagticket van 17€/persoon kan je op en af de bus springen, wanneer en zoveel je maar wenst. De hele rit duurt 75’ en elke 10’-20’ volgen de bussen elkaar op. Een kleine tip, vermijd de drukke middag, want de bus zit veelal vol (of je hebt geen plaats op het dak) en laat dan al wel eens langer op zich wachten.

Het was iets minder warm dan gisteren (27° en een lichte wind). Omdat de voorspellingen voor morgen meer kans geven op regen (en 17°), plannen we een bezoek aan het Bernabeu stadion (in de voormiddag) en gezellig winkelen (in de namiddag)

We stapten dan ook pas na de winkelstraten van de bus aan het Plaza de Espána en bewonderen er de Obelisk van Cervantes, de bronzen beelden van Don Quijote en Sacho Panchez en het indrukwekkende Torre de Madrid (gebouw van 124m).

Van daaruit trokken we te voet verder naar het Templo de Debot. Een tempel, geschonken door de Egyptische overheid aan Spanje. Terug de Vision bus op richting Palacio Real of het Koninklijk paleis en de Catedral de la Almundena aan het Parque del Campo del Mora. Ook een kort (2€) bezoek aan de Crypte, naast de kathedraal ,loont de moeite.

We staan nu aan de voet van de Calle Major, die naar het Plaza Major leidt. Onderweg houden we halt aan de prachtige markthal Mercado de San Miguel op het Plaza de San Miguel. Een prachtige atmosfeer en een absolute aanrader voor liefhebbers van Tapas en andere lekkernijen.

We stappen verder tot aan het Plaza Major en genieten van de winkeltjes in de wir war aan kleine straatjes rond het plaza. We besluiten de rest van de Madrid Vision tocht verder te zetten en komen tegen 19u terug in het hotel aan, niet na nog te hebben mogen genieten van een onvervalste Madrileense spits met nerveus toeterende chauffeurs en een korte plensbui.

Na het tradionele telefoontje naar huis en de korte facebook chat met de jongens beslissen we om naar het T.G.I. Friday’s te gaan vlakbij het Bernabeu stadion.

Om 23u arriveren we terug in het hotel en vragen ons af waarom die Spanjaarden toch altijd zo laat moeten eten 😉

Maar we genieten en kijken alvast uit naar morgen!

Klik op de foto’s voor meer indrukken van onze reis.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.