Madrid – onze eerste dag

Marianne en ik zouden samen, met een jaartje uitstel, onze huwelijksverjaardag vieren met een uitstap naar … Madrid.

Een vlucht geboekt bij Ryanair, een hotelletje (Gran Versalles) bij het centrum (met gratis wifi) en we waren er helemaal klaar voor. Voor 4 dagen trokken we erop uit. Met een vlucht op maandag om 9.25u vertrokken we vanuit Antwerpen vóór de files. De vlucht vertrok zonder problemen (deze keer zonder bagage met overgewicht), we arriveerden na een rustige vlucht om 11.45u in Madrid (Barajas) en hadden een vlotte metro aansluiting naar ons hotel, waar we om 13u arriveerden.

De metro is handig, proper en stipt. We besloten dan ook een 3-daags toeristenticket te nemen. Voor 11,2€ zouden we ons drie dagen onbeperkt kunnen verplaatsen met de metro.

‘s Namiddags trokken we er weer op uit. Bij een goede 30° wandelden we door de buurten Las Huertas, La Latino en El Rastro. Madrid is een opvallend propere (voor een grootstad) en multiculturele stad.

Een SMSje naar huis, een telefoontje (iedereen zit in zijn examens) en een facebook chat met de jongens. Alles zit goed 😉

We sloten de avond af met een etentje in het Hard Rock Café van Madrid (op wandelafstand van ons hotel) en aten ons buikje rond aan taco’s, fajitas en hamburgers.

We liggen nu moe, maar voldaan onze volgende dagen te plannen. Een bezoek aan de stad met de open bus van  Madrid Vision, winkelen en Bernabéu achter de schermen. Maar daarover meer in de komende dagen … geeuw …

Hier alvast wat sfeerbeelden van vandaag. Slaap lekker.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.