Malcézine en Desenzano #dag10-13 #gardameer

Onze vakantie loopt op z’n einde, maar het is goed geweest. Morgen nog een dagje aan het strand (met de banaan mee) aan het Gardameer en uiteraard inpakken, want zaterdagmorgen gaat het om 8u terug naar ons Belgenlandje. Het weer mag er dan niet veelbelovend uitzien, we kijken er toch naar uit om terug thuis te komen (zoals elk jaar Knipogende emoticon).

Dag 10 en 12 bleven we op de camping en genoten we ervan te chillen en samen te vertoeven aan het zwembad.

Dag 11 trokken we naar Malcézine. Daar gingen we met de kabelbaan tot op 1760m de Monte Baldo op. Op de berg trokken we nog even wat verder over de kam tot op 2000m. De temperatuur op de berg is er een 25° of toch 10° minder dan beneden, maar om te klimmen blijft het toch nog puffen. Er staan gezellige ligzetels om rustig te chillen. Eenmaal terug beneden nog een kort bezoek aan Malcézine stad met zijn kasteel en zijn pittoreske en smalle steegjes. Een heel geslaagde dag.

Dag 13 stond Desenzano op het programma. De grootste stad aan het Gardameer en bekend om zijn schattige haven, vele winkels en mondaine toestanden. Wel vervelend dat het hier van 12u tot 16u siësta-time is en dat dan alles gesloten is. Best lang.

We proberen op tijd terug op de camping te zijn, want het is weer bloedheet en de kids willen graag nog even afkoelen in het meer. Vandaag gaan we pizza’s uithalen en gaan we de match Schalke-Helsinki live zien. Hopelijk met een happy end 😉 (2-0 ophalen).

Dit is de laatste blogpost over onze vakantie in Peschiera aan het Gardameer. Het was één van onze warmste vakanties van de laatste jaren. Over de camping Bella Italia valt niets dan goed te vertellen; proper, ruim, alle voorzieningen, goede restaurants, degelijke supermarkt. De zwembaden zijn niet spectaculair, maar hebben meer dan voldaan en de nabijheid (50m) van het Gardameer zelf is toch wel een sterke troef.

In het zuiden van het Gardameer valt heel wat te beleven en te bezoeken en dat zonder uren onderweg te moeten zijn. Het is wel veelal druk op de baan, maar dat moet je erbij nemen. De Italianen blijven de slechtste chauffeurs van Europa Knipogende emoticon.

Indrukken op Flickr.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.