Mobistar laat fraude toe?

Of hoe verklaar je het anders dat Mobistar niet wil ingrijpen als, zogezegde Third Party Services providers, zoals CM Telecom, ongeremd kosten kunnen in rekening brengen voor diensten waarnaar we nooit hebben gevraagd?

De Third Party Service provider CM Telecom is nooit – bewust – door ons opgeroepen. Het gaat dan ook duidelijk om fraude. Alvorens je het goed door hebt en een zicht krijgt op de details van je factuur ben je al veel geld kwijt.

Wat kan je doen?

– Als je naar Mobistar belt, dan melden ze je graag dat ZIJ niets kunnen aan doen, behalve alle Third Party Services op de gsm afzetten. Je geld recupereer je niet. Ah neen, want misschien verdienen zij hier ook aan?

– Dan maar een klacht achterlaten bij klachtenpunt.be in de hoop dat er zich nog andere gedupeerden melden. En die zijn er! Of Google maar eens naar “klachten CM Telecom” of lees de horror verhalen hier er maar eens op na.

– De officiële weg is een klacht neerleggen bij Mobistar. En hoe doe je dit? Op hun site is niets terug te vinden! Een tweet sturen? IJdele hoop, want hun @mobistar twitter account is zelf nog niet officieel in gebruik. Een aangetekend schrijven anno 2011? Dan maar een bericht achter laten op hun contact pagina? Nu even wachten en dan een klacht bij de Telecom Ombudsman.

Dit is een officiële klacht.

Best,

ik ben klant 1.4347144, op naam van Marianne Martinet, mijn echtgenote. In de facturen 08780140811 en 05533380711 stelden wij onregelmatigheden vast onder de rubriek Third Party Services. Het gaat om ongewenste en frauduleuze diensten van de nummers 329943 en 326663 die verwijzen naar CM Telecom. Wij ontkennen deze oproepen bewust gepleegd te hebben.

Wij hebben dit gemeld aan uw helpdesk, maar zij hebben ons niet willen of kunnen verder helpen. De diensten op de betrokken gsm zijn afgesloten, maar we hebben een schade geleden van 83€.
Wij zijn van mening dat Mobistar deze frauduleuze toestanden tolereert en daarmee niet de belangen van haar eigen klanten dient.
Wij hopen dat U zal ingrijpen en kijken uit naar uw reactie.
Waarvoor dank

Peter Vanwelkenhuysen

– Dien een klacht in bij de Telecom Ombudsman. Let wel:

Klachten zijn slechts ontvankelijk wanneer de klager aantoont of
vermeldt dat hij voorafgaandelijk reeds bij de betrokken
telecommunicatie-ondernemingen stappen heeft ondernomen.

Je vraagt om een bemiddeling voor de klacht bij Mobistar en hoopt dat zij je klacht als ontvankelijk beschouwen.

Ik kan iedereen alleen maar aanraden je facturen goed na te pluizen op dergelijke frauduleuze diensten en zo snel mogelijk te reageren, want aan die snelheid kan dit snel oplopen.

Tips zijn altijd welkom!

Update: Snelle reacties na mijn tweet 😉
David Wiame van Test-Aankoop meldt dat er sinds 1 juli 2011 een wet bestaat die dit misbruik zou moeten beter voorkomen.
Ondertussen ook (binnen de twee uur na mijn tweet) telefonisch gecontacteerd door Mobistar zelf om me te melden dat er een dossier is opgemaakt en dat men mij op de hoogte zal houden of CM Telecom de wet heeft gerespecteerd en of er een terugbetaling aan de orde is. To be continued.

Update 2: Mobistar maakt er werk van. 72uur na mijn tweet heeft Mobistar een dossier opgemaakt, het sms verkeer laten controleren en overleg gehad met de service partner (CM Telecom).
Resultaat: CM Telecom heeft bij één van de twee nummers niet de voorziene regels in acht genomen en de aan dat nummer gerelateerde sms onkosten zullen worden gecrediteerd. Slotsom = +54€.

Eindbetrachting:
– ik verwijder de #fail uit mijn titel
– Mobistar zet eerste bemoedigende stappen naar de conversaties op social media, zoals twitter, te luisteren
– Tenslotte: laat je third party services onderzoeken! Vraag een dossier te openen en na te gaan of alles volgens de nieuwe wet van 1 juli 2011 is verlopen!
– Complimenten aan Mobistar voor een knappe service. Bedankt David.

Please follow and like us:

14 thoughts on “Mobistar laat fraude toe?”

 1. wij zullen het ook doen
  laten we niet naif doen dit is koppelverkoop en niks anders. en bij wet verboden.

  jos

 2. morgen mobistar dan nog maar eens bezoeken.. vandaag geen actie ondernomen…. 10 minuten van mobistar wonen is makkelijk… gwn mobistar winkel stalken xP elke dag bij mobistar aankloppen, maar dr zijn net nieuwe jongens in de mobistarwinkel (iets ouder dan ik) kdenk da die da stiekem wel leuk vinden..
  werkt dan nie egt he…

 3. wie kan me helpen hoe geraak ik van de berichten af gestuurd door third party services ondanks de stop zetting blijven ze maar berichtjes sturen waar ik niet op antwoord maar wel de rekening gepresenteerd krijg ?

 4. Après avoir cliqué sur “téléchargez gratuitement une sonnerie” de Third party provider, j’ai reçu plusieurs SMS dont un disant que j’étais déjà redevable de 40 €. J’ai immédiatement stoppé le processus et on m’a répondu OK, vous êtes désinscrit. Je reçois ma facture Mobistar sur laquelle figure une somme de 14 € + TVA pour third party service. C’est une escroquerie. Je vais donc payer ma facture Mobistar du montant de 54.57 € – 16.94 € soit 37.63 €.
  NB : Facture n°12758770113.
  Bien à vous.

 5. de gebroken links zijn een voorbeeld van het nadeel om alles in de cloud te steken 🙁
  “Unfortunately, ScrnShots is closed for good.
  We had a great time building a community of designers, developers and user experience enthusiasts with you, but we’ve moved on to other passions and don’t have the necessary resources to support the site anymore.
  Thanks for your support and good luck with all your endeavours!
  Greg Bell & Derek Kehler
  // ScrnShots.com”

 6. Nooit meer klant van Mobistar!!! Hun commerciele medewerkers zijn niet in staat de producten en prijzen te kennen, bij elke omschakeling heb ik fouten gehad (SMS bundel en Internet niet correct geactiveerd, promotie niet toegekend etc), en de klantendienst is achteraf telkens zo arrogant en weigert constructieve oplossingen. Ik hoop dat ze blijven kelderen en dat de klachten blijven groeien. Lang leve Telenet.

 7. Wij hebben dezelfde fraude voor met cm telecom die ons wekelijks 5 euro aanrekend voor een wallpaper Watsapp, via Proximus terwijl ik geen Watsapp heb en dus nooit Wallpaper heb gekregen. Ik vind het schandalig dat proximus mijn gsm abonnement laat misbruiken alsof dit een credit card is, met dat verschil als uw credit card misbruikt wordt je de fraude bedragen terug krijgt en bij proximus ze zeggen het is een bedrijf dat bestaat en je zult wel iets “foutief” hebben aangeklikt

 8. This is nice interesting posting here thanks for sharing Admin. I almost like to visit such a useful informative post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.