Met de #NexusOne als GPS op de motor

CovertecCovertec GPS Rider Case Nexus One as GPSInterphone F2 city audio cable 

Waarom zou je de GPS en navigatie mogelijkheden van de Nexus One niet gebruiken op de motor? Het enige wat je nodig hebt is een “case” om het stevig op de motor te bevestigen en de mogelijkheid om de audio op te vangen via een geluidsinstallatie in je helm.

Ik ben naar de RAD winkel in Willebroek gereden om me een Rider Case van Covertec aan te schaffen. Prijs: 30€.

Waarop letten?

  • Zorg dat het stevig bevestigd kan worden op de motor. Je wil niet dat het de hele tijd staat te trillen en kan loskomen. Velcro klittenband vond ik persoonlijk niet betrouwbaar genoeg.
  • Een extra bescherming bij regen lijkt me handig.
  • Een doorzichtig scherm dat een niet te dik is om toch nog wat manipulatie van het touchscreen van de Nexus One toe te laten.
  • Een additionele ruimte voor een bijkomende batterij of iPod/MP3 speler. Bedenk dat bij langere ritten je de bleutooth, gps en extra schermverlichting dient aan te zetten voor enkele uren. Ik heb hiervoor een iBike Power batterij gekocht bij SoEasyGPS (50€). Let wel dat je toestel voor deze batterij een mini USB kabeltje nodig heeft (voor een Android) of een speciale iPhone kabel (voor de iPhone).

Via de bleutooth connectie van de Nexus One hou ik verbinding met de InterPhone F2 City aan mijn helm. Dan kan ik mijn GSM gesprekken opnemen, de GPS aanwijzingen (in het Engels) horen en terzelfdertijd, met de audio kabel die bij de InterPhone F2 City is bijgeleverd, de muziek van mijn iPod beluisteren. Gelukkig zorgt de InterPhone F2 City zelf voor de voiceonderdrukking bij een binnenkomend gesprek.

Ik laat jullie alvast weten of het in de praktijk ook allemaal vlekkeloos zal gaan 😉

Please follow and like us:

One thought on “Met de #NexusOne als GPS op de motor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.