Met Enzio naar Venetië

Of wat er gebeurt als je met enkele Assassin’s Creed fans naar Venetië trekt. Je zoekt naar aanknopingspunten uit het spel. Is Venetië waarheidsgetrouw aan het spel? Loopt daar niet iemand op de daken? Is dit niet het dakterras waar de huurmoordenaars hun opdrachten krijgen? euh, missschien een stapje terug zetten … onze vakantie …

We beslisten in januari van dit jaar dat onze jaarlijkse vakantie naar het zuiden ons eens niet naar het zuiden van Frankrijk zou voeren, maar naar het noorden van Italië. En wel in de buurt van Venetië en de Adriatische zee, mn naar de camping Marina di Venetia op het lido van Venetië in Cavallino-Treporti, een boogscheut van Punta Sabbioni.

We vertrokken donderdag voor het eerste deel (800km) van de reis ‘s morgens om 9u en kwamen tegen 18u aan in hotel Stay2Munich in Brunnthal op enkele luttele kilometers van München zelf. Het hotel was redelijk nieuw en bijzonder goed onderhouden, proper, modern en zelf trendy. Zeker een aanrader voor een korte tussenstop of voor een bezoek aan München. Misschien moeten we volgend jaar eens een autenthiek hotelletje kiezen in de bergen van Oostenrijk?

De volgende dag, na een goed ontbijt, vertrokken we – om 10u – voor het laatste deel van onze reis. De laatste 550km, via Salzburg, door Oostenrijk, tot in Cavallino-Treporti. Hierdoor komen we langs de juiste kant het lido op en moeten we niet rondrijden. Na een “korte” trip van 6 uur arriveren we om 16u op de Camping en kunnen we ineens in onze bungalo. Zalig. Vanaf nu doen we deze trip steeds in twee dagen.

Het weer is niet opperbest en we beslissen een aantal kilometers terug te rijden naar het warenhuis Famila en er reeds een belangrijk deel van onze vakantie-inkopen te doen. ‘s avonds gaan we eten in Ristorante-Pizzeria Vanin, rechts over de ingang van onze camping. Zo kunnen we de wagen binnen zetten (de camping sluit voor wagens vanaf 22u30) en rustig onze tijd nemen om te tafelen.

Aqua Marina Onze eerste ‘echte’ dag op vakantie is een zaterdag. Eerst moet het befaamde zwembadencomplex, Aqua Marina, ontdekt worden. 7 zwembaden naast elkaar, voor jong en oud. Het is adembenemend. Foto’s en een filmpje volgen nog.

‘s Namiddag fun aan zeetrekken we naar het strand op 5’ stappen van onze bungalo. Het water is zalig warm en het wordt slechts heel traag diep, waardoor de kids lekker ver de zee in kunnen en overal kunnen staan (ze kunnen wel zwemmen, maar toch altjd wat veiliger).

‘s Avonds staat onze eerste BBQ op het programma. Ik weet nu al dat er nog velen zullen volgen 😉

Maandag komen Kurt en Jessie met kids naar de camping, dus we beslissen om zondag een uitstapje te doen naar Chiogga, zodat we hen maandag kunnen opwachten op de camping. We trekken naar Punta Sabbioni, de haven van het lido, op 5’ rijden van onze camping, en stellen vast dat Chiogga over het lido enkel bereikbaar is met het openbaar vervoer op maandag en vrijdag. Dan maar naar Venetië voor een korte verkennende uitstap. Chiogga, uitstel is geen afstel!

naar Venetië met Marco Polo Je kan een dagticket nemen voor het openbaar vervoer aan 16€/dag en je er dan een hele dag gratis mee verplaatsen, naar en binnen Venetië, maar ook naar de omliggende eilanden, Murano, Burano, … en vele anderen.

Het is al middag en we beslissen dat we die optie een andere keer nemen als we wat vroeger op de dag kunnen vertrekken. We gaan met de privé maatschappij Marco Polo en betalen 8€/persoon voor de heen- en terugreis van Punto Sabioni naar Venetië. Venice by bootNa een half uurtje arriveren we reeds ter plekke. Met de wagen kan het niet sneller. We maken kennis met Patrick, een Aalstenaar die in Venetië blijven plakken is en privé boottripjes door Venetië opzet. Voor 55€ kunnen we met 5 man door de kanelen en de Canal Grande ploeteren gedurende bijna 40’. Leuk om een eerste indruk te krijgen van deze indrukwekkende en mooie stad. Verder bezoeken we ook nog het Arsenaal en het verplichtte buurt rond het San Marco plein.

Het is bloederig hete dag en we zoeken vergeefs verkoeling in de kleine straatjes. Wat zou Enzio gedaan hebben? Die zou wellicht denken dat die touristen zot zijn om op het warmste moment van de dag door de stad te waden 😉

DSC_0108 Knap toch hoe waarheidsgetrouw de makers van Assasin’s Creed de gebouwen en wijken van Venetië hebben opgenomen in hun spel. Vooral Ruben en Yarno herkennen voortdurend plekken waar Enzio en zijn vrienden hun opdrachten dienden uit te voeren.

Venetië heeft heel wat te bieden en we beslissen om zeker nog één tot tweemaal terug te komen, over de duur van onze vakantie, om de minder toeristische kant van Venetië te ontdekken. Enzio, we will be back! 😉

‘s Avonds trekken we naar het centrum om de camping keuken op de proef te stellen. Ondanks het feit dat de camping plaats biedt aan bijna 3000 families is er aanbod en plaats genoeg en geeft het restaurant niet ‘te veel’ de indruk een hersenloze fabriek te zijn. Voor 60€ eet en drink je er met het hele gezin.

Maandag blijven we een dagje op de camping en willen Kurt & Jessie met familie verwelkomen 😉

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.