Leven is genieten. Genieten is leven.

Vakantie is genieten, vrij zijn en toch compromis maken. Want hoe anders kan je een gezin met vijf meningen, smaken en leeftijden verzoenen. Als iedereen het daar mee eens is, dan wordt elke dag een feest. Wij proberen, traditioneel, zwembad- of zeedagen af te wisselen met uitstappen.

Het zwembadcomplex van Marina di Venezia, Aqua Marina, is indrukwekkend. Met zes à zeven zwembaden en drie grote glijbanen, is er voor elke leeftijd of interesse wel een soort van zwembad. Bij mijn eerdere voorstelling van de camping had ik reeds een Youtube filmpje toegevoegd. Eenmaal thuis zal ik er mijn eigen filmpje aan toevoegen.

Op de camping is er geen wifi over het hele terrein, maar enkel in de internet cafés, wat maakt dat een filmpje of te veel foto’s uploaden, van hieruit, niet vanzelfsprekend is zonder veel te betalen en continu naast je toestel te blijven zitten. Geen optie 😉 We zijn hier ook een ‘beetje’ om van het internet af te kicken … alhoewel dat altijd moeilijk blijft met een Android phone op zak 😉

waterpretwaterpret

DSC_0102 voicemail beluisteren

Als je op de Lido di Jesolo zit, juist onder Venetië, dan zijn uitstappen niet altijd even evident. Ofwel rijd je de hele lido af en ben je al snel 45’ zoet, alvorens je iets gezien hebt. Ofwel neem je de boot en moet je beslissen of je de wagen meeneemt of niet.

Onze tweede uitstap, na Venetië, leidde ons naar Treviso. 90’ van de camping. Leuke omwalde oude stad, die heel wat kanaaltjes en gezellige pleintjes heeft. Best gezellig, maar ik zou er geen te grote afstanden voor afleggen. Zorg dat je op tijd vertrekt, want de vismarkt is enkel ‘s morgens open en alles sluit onverbiddelijk tussen 13u en 15u.

Onze derde uitstap ging met de veerboot (met de wagen erop), via het Lido di Venezia en Tronchetto (luchthaven, aanlegstijger voor Cruises en stadsparking van Venetië), naar Chioggia. Ook wel klein Venetië genoemd door de lokale bevolking/kenners. Zeker een bezoek waard met zijn vismarkt (enkel voormiddag), zijn kleine straatjes en levendige vissershandel/haven. Voor ons was de belevenis dubbel, want we belandden in een stortvloed en zagen Chioggia als het ware onderlopen. Speciale ervaring, die geen afbreuk hoeft te doen aan het prachtige kader en de mooie ligging (aan de rand van de Langune van Venetië) van deze prachtige stad.

Meer beelden en een leuk (regen)filmpje volgen nog als we terug thuis zijn.

Het is vandaag zaterdag en we zijn een week hier in Cavellino-Treporti, op een steenworp van Venetië. Voor wie twijfelt; we hebben het hier naar onze zin.

Vandaag komen ook Marc en Ann met familie toe en zal het triumviraat voltallig zijn 😉 Kunnen we driemaal genieten, van de omgeving, de camping en elkaar, want wie wil leven zal genieten en wie kan genieten weet wat leven is.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.