Samen de Var ontdekken

100_3818 Dag6 werd een rustige dag op de camping. Wat bijkomende inkopen doen, mails checken (maar niet beantwoorden, leuk ;), wat lezen, … De kids vertrokken van ‘s morgens al naar het zwembad. Wij zouden in de namiddag volgen, want ook al is het aangenaam door de schaduw aan onze bungelo, toch is te zwoel om een hele dag rustig in een ligstoel iets te lezen zonder afkoeling te zoeken. s’Avonds spraken we gezellig af aan de bungalo van Marc en Ann om de verdere gezamelijke activiteiten te bespreken en te keuvelen met een glaasje van de lokale landwijn uit de streek van de Var, waar we verblijven.

Zo spraken we af om op dag7 een tochtje te doen door het hinterland van de Var en een aantal typische pittoreske dorpjes te bezoeken. Omdat we 100_3866het voor de kids ook wat aantrekkelijk wilden maken zorgden we voor pick-nick en spraken we af dat de zwembroeken mee mochten want we zouden onderweg naar verkoeling zoeken.

Omdat de indrukwekkende Gorges de Verdon later in de week op het programma staan, zouden we Draguignan bezoeken en een korte rondrit doen van de bescheidenere Gorges de Châteaudouble. Draguignan was al iets te groot (en niet echt pittoresk genoeg) voor onze smaak, maar was toch een leuke wandeling waard. We bezochten het Mémorial de Rhône of het Amerikaanse kerkhof voor de gesneuvelden van WOII en passeerden aan de Dolmen (Pierre de la Fée). We beklommen (met de wagen) de Malmont (604m) en genoten, bij een pick-nick, van het weidse zicht over Draguignan en de streek.

100_3984 De rit rond de Gorges van Châteaudouble is leuk en charmant, maar niets speciaal (lap, we worden al kieskeurig ;). Het dorpje Châteaudouble zelf is best gezellig en héél pittoresk, maar best te mijden over de middag en in de vroege namiddag, want doods (en echt alles dicht). Gelukkig zetten we tijdig de zeilen bij richting Rocquebrune-sur-Argens en konden we in de schaduw van de rots van Roquebrune de kids nog een aantal verkoelende en gezellige momenten gunnen.

De avond werd afgesloten met een gezellig diner in de schaduw van de kathedraal van Fréjus.

Leuke pics op Flickr.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.