Tips om Venetië en omstreken te bezoeken

Burano Hoe bezoek je Venetië en omstreken? Als je op de Lido di Jesolo zit, de landstrook onder Venetië, dan heb je maar twee opties, met de boot (vertrekken van aan Punta Sabbioni) of met de wagen. De wagen heeft als nadeel dat het afrijden van de Lido (afhankelijk waar je zit) tot 45’ in beslag kan nemen tot aan de autostrada (tot in Venetië duurt het zelf 1u45’). Met de boot duurt het 30’ tot in Venetië of zelf minder tot één van de omliggende eilanden. Het openbare (boot)vervoer, ACTV, heeft een goede site en er bestaat ook een iPhone app van (voorlopig nog geen Android app).

Ik raad alvast aan om Venetië en de omliggendezoek de geheime plekjes van Venetië eilanden met het openbaar vervoer (lees boot) te bezoeken en wel in drie delen, eenmaal voor het drukke San Marco plein en de omliggende straatjes, eenmaal voor de omliggende eilandjes (de gekleurde huisjes van Burano, de glasblazers van Murano, het verlaten Torcello en het dodeneiland San Michele) en eenmaal voor de minder gekende pareltjes en geheime adresjes.

Als je dit in twee tot drie dagen na elkaar wilt doen (vermoeiend, zeker voor de kids), dan bestaan er interessante formules met het openbaar vervoer.

Bovendien bestaan er talrijke iPhone en Android apps, die je kunnen helpen bij je bezoek bootje varenaan Venetië.

Aanraders zijn voor ons zeker de buurt van de Rialto brug (druk!) met haar vis, fruit en groentemarktjes, maar zeker ook de rustigere wijk Dorsoduro met de gezellige buurt rond het Campo Santa Margherita en de Castello wijk.

Tenslotte is het zeker ook een aanrader om zelf een bootje te huren voor een halve (90€) of een hele dag (150€). Je hebt geen brevet nodig en je kan er op je eigen tempo de streek verkennen. Vooral het Lido di Venezia en het Lido di Jesolo zijn de moeite. Een goed adres om te starten is alvast de Marina di Lio Grando (vlak bij Punto Sabbioni). Zorg wel dat je een waterkaart hebt van de Laguna Veneta.

Venetië is in elk geval een degelijke uitstap waard. Have fun!

Update: ik heb de site van Charlotte (in de comments) te laat ontdekt, maar als je Venetië wilt bezoeken is deze zeker een aanrader.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Tips om Venetië en omstreken te bezoeken”

  1. Hallo,

    Leuke stukje over Venetie ! Een bezoek aan Venetie in drie delen op te splitsen, is zeker met kinderen aan te raden. De wijk Dorsoduro is inderdaad de moeite waard en één van de meest authentieke stukjes Venetie. Wat overigens ook zeer zeker de moeite waard is , is het Joodse Ghetto, een misschien wel nog authentieker stukje, vol met historie ! OP mijn website http://www.ontdek-venetie.nl heb ik daar een kort stukje over geschreven, vergezeld van een aantal foto's. Wellicht een leuke aanvulling op jouw bericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.