To Tweet or to Friendfeed

Er is de laatste weken heel wat discussies geweest over de ruis op Twitter en Friendfeed. In het verleden heb ik me al de vraag gesteld hoe iemand die gigantische hoeveelheid dagelijkse tweets geconsumeerd krijgt en ondertussen is mijn aantal followers nog gegroeid en hebben we er Friendfeed bijgekregen. Het wordt er niet makkelijk op.

De post van Tamar, waarvan ik bijgevoegde tweet (png) heb geleend, geeft de situatie duidelijk weer.

Ik ben alvast niet één van die voorstanders (zoals Scoble) om Twitter de rug toe te keren (vanwege de outages en beperkte communicatie) en enkel en alleen voor Friendfeed te kiezen of met Twit-Outs om aandacht vragen bij het Twitter development team. Ik ben eerder iemand van die believers dat ‘Twitter matters‘!

Ik vind dat elke service zijn toepassing heeft en dat beiden perfect naast elkaar kunnen leven, maar elk met hun doel. Met Twitter wil ik contact houden met de vlaamse Twitter community. Ik wil weten wat er leeft in Vlaanderen en ik neem de ruis er dan ook graag bij. Ik had mijn Twitterfeed in Google reader gestoken en dat helpt na een lange dag een beetje je achterstand in te halen, maar het is dweilen met de kraan open. Als je echt een bepaalde conversatie wilt tracken op Twitter kan je best met een aantal vrienden afspreken om de tweets te taggen met Twemes.

Terwijl ik met Facebook echte vrienden in al hun bezigheden online wil volgen gebruik ik de aggregator functie van Friendfeed eerder om snel de meest geecky buzz te volgen van een aantal online celebraties. Ik vind het persoonlijk heel boeiend om de grote discussies te volgen en al snel kan je al even veel info halen uit de comments als uit de basis feed. Ik heb dan ook beslist om mijn Twittervrienden niet over te zetten naar Friendfeed met de tool van Eric, maar zelf mijn Vlaamse vrienden te unsubscriben (sorry mannen) en een Belgische room aan te maken en hen hierin opnieuw uit te nodigen, maar in een aparte friendfeed te houden. Ik zoek nog steeds naar een mogelijkheid om de tweets van mijn Vlaamse twittervrienden hier naartoe te leiden. Tips zijn steeds welkom.

Tenslotte maak ik gebruik van de aggregator functie om mijn eigen Friendfeed link door te spelen aan vrienden en familieleden om onze omzwervingen te kunnen volgen als we een langere uitstap doen of een event (lees tornooi) bijwonen. Het biedt hen de mogelijkheid om alle info op één plek verenigd te krijgen; tweets, foto’s of filmpjes en bovendien comments achter te laten op elk van de nieuwe feeds.

Ik ga dit alvast ook posten in de Belgium Friendfeed room en ik kijk alvast uit naar jullie commentaren op Friendfeed en Twitter. Laat me weten hoe jullie Twitter en Friendfeed gebruiken of jullie ook vinden dat er te veel ruis op Twitter en Friendfeed zit.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.