TWE2.com review

Ik gebruik nu al een aantal dagen de SMS diensten van TWE2.com om me op de hoogte te brengen van mijn replies en direct messages op Twitter. Tijd voor een kleine review.

Ik stel vast dat de service redelijk goed werkt. Persoonlijk blijf ik het handig vinden, maar ik heb toch een aantal opmerkingen:

  • De sms-jes komen niet onmiddelijk door. Door het succes van de service zit er vertraging op het verzenden van de berichten. Dit kan gaan van een uur tot een dag. TWE2 is zijn servers aan het upgraden en laat ons dan ook hopen dat de service in komende weken verbeterd, anders gaat er een belangrijk voordeel ervan teloor.
  • Ik heb geen probleem met de reklame, omdat deze de service gratis maakt, maar het heeft ook een nadeel dat ik niet eerder had ingeschat. Een tweet heeft de beperking van een 140 karakters of de lengte van een sms. Je moet daar dan uiteraard de lengte van een reklame vanaf trekken (bv > FREE SMS WWW.WADJA.COM) of 24 karakters (in het opgegeven voorbeeld), wat  betekent dat lange tweets (van meer dan 116 karakters) er niet helemaal door komen en je dus toch nog verplicht zijn bent om je tweet online op te vragen.
  • Je kan niet replyen op de tweet of met TWE2.com zelf tweet via sms versturen. Dit was voor mij niet essentieel, maar had een leuk voordeel geweest.

Kortom, kan je leven met deze nadelen, dan is dit beslist een aanrader.

Update: TWE2.com doet zijn huiswerk en volgt de opmerkingen van zijn gebruikers via Twitter. Bewijs daarvan de snelle reactie van Paul:

time delay should be pretty much sorted now and message splitting is coming 🙂

Update2:

In recent days we have speeded up a lot, so SMS’s are usually sent out within a couple of minutes from being recieved from twitter. It must be noted that once we have sent it to the SMS gateway delivery is then down to the networks and when and if they deliver the message.

Update3:

Ik heb mijn GSM factuur van vorige maand ontvangen en kan bevestigen dat de sms notificaties van TWE2.com niet worden aangerekend. Goed nieuws.

Please follow and like us:

3 thoughts on “TWE2.com review”

  1. Ook ik vind het een zeer handige service, al heb ik soms problemen dat niet standaard ascii karakters zoals éçàëö … en @ niet altijd goed doorkomen wat het bericht soms bijna onleesbaar maakt.
    Ik vraag me af of (en hoe lang) ze deze service in leven kunnen houden.

  2. het sms gaat redelijk snel buiten bij TWE2 (dat kan je zien via hun dashboard), maar de uitlevering via het netwerk van Wadja is een ramp en voorlopig heel onbetrouwbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.