Aangekomen in Peschiera #gardameer

Na het trieste weer de laatste weken stonden we allemaal erop gebrand onze tocht naar het (hopelijk) warme zuiden aan te vatten. We vertrokken op vrijdag om 7u, want we zouden de trip in twee dagen doen.

Een nachtje in de Zwitserse bergen sprak ons wel aan, in zo een typische Alpenhotelletje Knipogende emoticon. Vlak voor de Gottardtunnel gingen we van de snelweg (bij Andermatt) en staken we de 2000m hoge Oberalp over tot in Rueras bij hotel-restaurant La Val. Aankomst om 16.30u zonder stress of vermoeidheid en nog even tijd voor een bergwandeling en een gezellige avondmaaltijd. Een goede tip; hou rekening met stevige prijzen in deze regio en buiten het echte skiseizoen. Wij betaalden 50€/man voor een hoofdgerecht, drank en dessert. Tijdens het ontbijt gaven de vriendelijke eigenaars ons de tip niet terug te keren naar de Gottardtunnel of –pas, maar verder door te rijden naar Disentis en dan door de Lukmanierpass via Biasca Italië binnen te rijden. Zalig idee! We vertrokken om 9.30u en reden moederziel alleen door de bergen. Zeker een aanrader en maar 15’ langer dan de Gottardtunnel (zonder file).

Uiteindelijk zouden we om 13.30u in camping Bella Italia in Peschiera del Garda aankomen, helemaal in het zuiden van het Gardameer. Onze bungalow was reeds klaar en zo konden we rustig alles uitpakken, de buurt verkennen en de vrienden opwachten die diezelfde nacht om 01.30u waren vertrokken en zich tegen 16u aankondigden.

Met temperaturen van bijna 30° in de schaduw waren we alvast in warmere oorden aanbeland Knipogende emoticon. Nu even acclimatiseren en genieten. Zondag trokken we met z’n allen naar de Famila en ‘s namiddags genoten we voor de eerste keer van het zwembad. Of beter van de zwembaden want het zijn er zes (6).

De avond wordt knus afgesloten met een BBQ en een gezellig samenzijn met de vrienden om de planning van de volgende dagen door te spreken.

Maandag zouden we een wandeling naar Peschiera zelf maken. Een gezellig omwalt stadje met een leuke markt en enkele pittoreske smalle straatjes. Een (vierkant) pizzaatje uit de hand en een terrasje verder zijn we al terug op weg naar onze vertrouwde camping, want de zon brandde onverbiddelijk en de kids wilden absoluut nog een duik in het Gardameer wagen.

In Italië staat ‘s avonds spagetti a la mama op het menu en dan zou Yarno zijn nieuwe hengel nog even gaan uittesten op de pier tot de zon onderging.

Zalig toch, zo leven als God in Italië Knipogende emoticon

Geen internet toegang in de bungalow zelf, maar enkel in het centrum voor 4€/uur. Ik probeer elke drie dagen een blogpostje online te zetten.

Voor de volgende dagen staan nog Verona, Bardolini, Garda, Sirmione en Salo op het programma, maar vooral veel zon, water en goed eten Knipogende emoticon.

Als je zelf al eerder de buurt onveilig maakte, laat dan gerust je tips achter in de comments!

Meer fotoindrukken, zoals steeds, op Flickr.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Aangekomen in Peschiera #gardameer”

  1. We zijn ook 15 Augustus aangekomen op Bella,
    en hebben internet IN onze stacaravan 1 Euro per uur
    geregeld bij Gardaservice 4 U.

    Gr. Jan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.