Fring bekoort (nog) niet

Er was vandaag heel wat commotie op Twitter omdat een aantal iPhone fans de mobiele IM met presence en chat, maar ook met “gratis” IP call mogelijkheden, van Fring hadden ontdekt.

De mogelijkheden van Fring lijken op het eerste gezicht niet uniek. Ik had Windows Live messenger op mijn Nokia N93i, evenals Gizmo5 en ik kon ook Twitteren via Widsets. Wat maakt Fring speciaal? Dat het nu ook op de iPhone beschikbaar is?

Wellicht wel, want het feit dat Fring je de mogelijkheid geeft een aantal communities te combineren, zoals Skype, MSN Messenger, ICQ, Google Talk™, SIP, Twitter, AIM & Yahoo, mag dan wel leuk lijken, maar het is niet praktisch. Ik kan slechts met één persoon tegelijk bellen en heel wat van de dedicated toepassingen bieden meer functionaliteiten.

De applicatie installeert zich gemakkelijk en ook je vertrouwde communicties toevoegen lukt makkelijk. Ik heb Skype, SIP, MSN en Twitter toegevoegd. Om te beginnen duurt het opstarten een eeuwigheid. De Twitter client scrolt maar 5 diep en als je veel followers hebt, dan gaat het dikwijls veel te snel. Het bellen zelf gaat degelijk, maar is zoals elke SIP client afhankelijk van je bandbreedte. Als ik het constant zou laten aanstaan en ook zou gebruiken voor mijn regular calls, dan zou mijn batterij snel de geest geven 😉

Bref, leuk (ik hou wel van de grappige presence icoontjes) en ik zal het nog even blijven testen, maar ik ben nog  niet overtuigd.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Fring bekoort (nog) niet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.