Is Google Latitude ripping me off?

Vorige maand installeerde ik Google Latitude op mijn Nokia N93i. Het leek me een leuk tooltje, al kon ik er geen echte ‘nuttige’ applicatie bij bedenken als de nauwkeurigheid een marge heeft van een 500-tal meter.

Ik had al achterdochtig moeten worden als ik Adam Curry, op één van podcasts, horen zeggen dat hij Google Latitude had gede-installeerd van zijn Nokia E71 omdat het zijn batterij letterlijk leeg zoog. Als je de Latitude applicatie op je smartphone verliet vraagt het expliciet of je locatie data dient geshared te blijven met je Latitude vrienden. Als je hierop ‘Neen’ antwoordde was dat probleem toch van de baan?

Niet dus!

Uit mijn faktuur van februari blijkt namelijk dat mijn Smartphone– na de installatie van Latitude – elke 20 minuten een GPRS/UMTS connectie heeft gemaakt van 100Kb. Voor de maand februari loopt dit zo aardig op. Ik sluit nochtans de applicatie op de Smartphone mooi af en zeg steeds dat hij mijn positie NIET moet blijven volgen.

Ik heb geen unlimited datapakket, dus stel ik me de vraag “Is Google ripping me off?”

Ik heb in elk geval, voor alle zekerheid, Google Latitude gedeïnstalleerd. Wat zijn jullie ervaringen?

Update: bestaat er een applicatie, die je in je background kan draaien, op een Nokia N93i met Symbian 6.0, dat het GPRS/UMTS verbruik meet/controleert van je Smartphone apps?

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.